Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директно от Международния музикален фестивал „Варненско лято” – бароков ансамбъл „Ла Примавера”, на 8 юли, от 19.30 часа

Анабела Маркос, Мичел Сандлер, Игор Рухадзе, Регина Албанез и Маике Бьокхолт от ансамбъл „Ла Примавера” (отляво надясно)
Снимка: Архив
„Радост и страст” включва програмата на холандския бароков ансамбъл. Ще звучат творби от Андреа Фалкониери, Джовани Пандолфи Меали, Джовани Чима и Джовани Витали.
Съставът съществува от 1996 г. Музикантите, които свирят в него са от цяла Европа. Те са носители на престижни международни и национални награди. Завършили са най-големите европейски музикални академии, някои от тях специализирани в преподаване на старинна музика, като тази в Бремен. За всеки фестивал представящ старите майстори е престижно да включи в програмата си подобна формация. Може да бъдат цитирани фестивалите във Валония, в Инсбрук, Вроцлав, Утрехт, Берлин.
На 8 юли от 19.30 часа в Градската художествена галерия във Варна ще чуете: Анабела Маркос (сопран), Мичел Сандлер (бас), Игор Рухадзе (цигулка), Регина Албанез (теорбa) и Маике Бьокхолт (виола да гамба).
Ако сте далеч от морската ни столица потърсете програма „Христо Ботев” за директното излъчване, което ще се предава и за други радиостанции членуващи в Европейския съюз за радио и телевизия (EBU).
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени