Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италиански карнавал за училищата в София

Снимка: Архив
След завършилия тазгодишен карнавал във Венеция, Италианският културен институт в София в сътрудничество с учебния отдел на посолството на Република Италия организира за първи път конкурс „Сребърна маска” на тема италиански традиционни маски. Целта на конкурса е да отдаде по-голяма значимост на карнавала в Италия като културно явление, носител на различни съвкупности от символи и на внушителен емоционален и народен заряд.
Проектът Италиански карнавал утвърждава желанието за сътрудничество между италианските институции, действащи на територията на България, и училищата с преподаване на италиански език и е стимул за все по-голямо разпространение на италианската култура сред младите хора у нас. В конкурса ще се включат училища и детски градини с изучаване на италиански език. Те ще бъдат облечени в костюми, в традицията на италианските традиционни маски и ще изнесат малки представления, дело на тяхното творчество, изцяло и единствено на италиански език.
На 10 март 2011 година в Общинския културен институт “Красно село” всяко училище ще участва в конкурса с една група и ще представи своя поглед към един от най-известните карнавали в света – карнавалът във Венеция.
Анна Амендоладжине, директор на Италианския културен институт разказа в „Артефир” за новия конкурс и инициативите на културния институт у нас.
По публикацията работи: Невена Праматарова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна