Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С поглед към Панаира на книгата в „Артефир” гостува Адриан Лазаровски

Снимка: архив БНР
Според Адриан Лазаровски, „…В началото бе тестото – но не кое да е, а прочутото „Тесто-Стерон”! Оттогава насетне нито светът, нито литературата са същите. Коварните извънземни нашественици, чийто лозунг е: „Завладееш ли българите – значи си завладял целия свят!” приземяват летящата си чиния в софийския квартал „Дружба” и започват да кроят пъклени планове. А за да направят българката свое непобедимо оръжие, извънземните измислят как да я превърнат в изкусителна свръхнадарена красавица.
Житейските несгоди и сполуки продължават за героите на престъпния, политическия и бизнеселит и в най-новата книга на Адриан Лазаровски – хумористичния трилър „Завладей българките”. Тя ще бъде на щандовете на новооткрития 30-и Международен панаир на книгата в София.
Адриан Лазаровски е писател, музикален журналист и преводач от английски и руски с над 50 преведени книги, част от които – последните произведения на Стивън Кинг. Носител е на множество литературни награди и е член на Международната асоциация на писателите криминалисти. Предишната му книга „Завладей българите!” получи както наше, така и международно признание, и беше отличена с няколко награди, сред които и европейския приз за фантастика „Еврокон 2010”.
По публикацията работи: Димитрина Кюркчиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна