Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер в Плевен предлагат „Вечеря за двама”

Пиесата на испанския драматург Сантяго Монкада ще бъде представена в Драматично-кукления театър на Плевен. Това е нейната премиера, но както с усмивка казва режисьорът Бойко Илиев „тази премиера се ражда в Народния театър и в театъра в Плевен.” Пиесата е написана преди 10 г. и за първи път се поставя в България. Режисьорът споделя още:

Пиесата е в жанра романтична комедия, хубава човешка история, обърната най-вече към любовта. Пиеса, в която обичайният любовен триъгълник като че ли не е в основата, макар че го има. Героите откриват, че животът ни е даден, за да го живеем, той е прекрасен във всичките му възрасти, във всичките му нюанси, той просто трябва да бъде изживян пълноценно и не бива да живеем с миналото. Каквито и удари да понасяме, човек трябва да намира сили в себе си. Когато се опреш на другия и намериш съпричастност и обич най-вече, можеш да преодолееш всичко, да продължиш да живееш и да се радваш на живота. Пиесата много се хареса на Аня Пенчева и на Жоро Кадурин и те с ентусиазъм се включиха. Привлякохме и Ани Михайлова. Пиесата се ражда в Народния театър и в Плевен, но е обърната към потенциалните зрители в цялата страна.

Моята героиня е една демонстративна, ярка личност, споделя Ани Михайлова. Тя е като пеперуда, минаваща през всички метаморфози, за да оцелее. Можете да си представите каква сложна личност трябва да изиграя. Трудно е да се говори за образа на тази жена. Тя е повърхностна, влюбена в живота жена, която иска да изживее всеки свой миг по най-лекия, изпълнен с удоволствия начин. Моята героиня всъщност е загрижена за приятелката си и непрекъснато я съветва как трябва да живее живота си. Според моята героиня никой мъж, бил той жив или умрял, не заслужава никоя жена да го уважава или да се жертва за него. Затова трябва да живеем за мига, да се радваме на живота докато можем. Конфликтът е между двата свята – на моята героиня и на героинята на Аня. Това просто е сблъсък на две различни гледни точки за живота. Изходът винаги е в едно нещо – любовта.

Скоро очакваме представлението „Вечеря за двама” и в Народния театър в София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна