Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Променя ли се геномът на българина?

В търсене на чертите от портрета на съвременния българин и след или въпреки резултатите от социологически проучвания, заставаме на опасен, но необходим кръстопът с проф. Георг Краев в студиото на „Нашият ден“. Доколко сме наясно какво е народ и какво е..

публикувано на 19.06.19 в 15:20
Иво Божков, Мария Мира Христова и арх. Мария Гуркова (отляво надясно)

Борисовата градина – един кръстопът за ново начало

Днес е крайният срок за изпращане на мнения по проекта за Подробен устройствен план (ПУП) на Борисовата градина. Всички изказани мнения и възражения би трябвало да се протоколират от служител на Столичната община. На 26 юни предстои същинското обществено..

публикувано на 19.06.19 в 15:00
От ляво надясно: проф. Кен О`Нийл - почетен професор в университета в Ълстър, Нина Цанева и проф. Хърбърт Чен - главен оперативен директор на ТУСПарк. Най-вляво - за превода - доц. К. Коларов

Световният елит по предприемачество се събра на конференция край Варна

Участници от 25 страни от всички континенти се събраха между 10 и 13 юни в курорта „Свети Константин и Елена” за десетото юбилейно издание на Международната конференция по предприемачество, организирана от Българската асоциация за развитие на мениджмънта и..

публикувано на 19.06.19 в 14:00
Димитър Попов, Ива Дойчинова и Ивана Мурджева (отляво надясно)

След като унищожихме питомното, сега ще унищожим и дивото

Над двадесет организации, обединени в каузата Бетономорие, поискаха от Президента вето срещу промените в Закона за Черноморското крайбрежие, които предвиждат неясни регулации, същевременно отварят врати за ново разграбване и обезобразяване на природата...

публикувано на 18.06.19 в 11:15
Ива Дойчинова, Калин Вельов и участници в проекта „Амазония Денс проджект“

Посрещнете лятото с Калин Вельов

Лятото нахлува в студиото на „Нашия ден“ с Калин Вельов и шестима участници от проекта „Амазония Денс проджект“. На рождения си ден той е гост в рубриката „Главен герой“. Танц, музика, енергия, бразилски повей и африкански ритми - всичко това е „Амазония..

публикувано на 18.06.19 в 10:30

Сатанянда йога

Райна Христова е адвокат по професия, а йога се превръща в част и философия на живота ѝ през 2004 г. Вдъхновението и познанията си черпи изцяло от традицията на Сатянанда йога. Райна преминава успешно много обучения по йога към Бихарската школа по йога в..

публикувано на 14.06.19 в 14:00
Александър Райчев и Марко Монтеки (вдясно)

Орнела Мути и Джанкарло Джанини - гости на Фестивала на италианското кино в България

Девет кинотворби представят италианската област Пулия в Италия в рамките на Четвъртото издание на Фестивала на италианското кино в България. Закачливата комедия „Измамно богати“ (Ricchi di fantasia), с участието на Серджио Кастелито и Сабрина Ферили, ще..

публикувано на 14.06.19 в 12:30
Ива Дойчинова и Десислава Андонова-Desy (вдясно)

Десислава Андонова-Desy открива „Радио парк фест“ тази вечер

„Главен герой“ в предаването „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ е певицата Десислава Андонова-Desy. Тази вечер в 18.00 със свое изпълнение тя ще открие „Радио парк фест“ на голямата поляна в Южния парк в компанията на Миленита, рапмузикантите Жлъч,..

публикувано на 14.06.19 в 12:11
Владислав Апостолов, Ива Дойчинова, Благой Иванов и Димитър Дринов (отляво надясно)

Eфектът „Чернобил“

Повече от 30 години след аварията в Чернобил, сериалът, посветен на катастрофата в атомната централа, провокира разгорещени дебати сред разнородна публика по цял свят. Филмът повдигна множество и различни дебати - за допустимостта на творческата свобода в..

публикувано на 14.06.19 в 11:57
Александра Жекова

Йога за всички

От 15 до 23 юни България ще отбележи Международния ден на йога в 43 населени места в страната. Официалното откриване на Международния ден на йога в София ще започне в 11.00 ч. в Зала 3 на НДК. От началото на миналия век научните постижения в йога навлизат..

публикувано на 14.06.19 в 11:10