Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Христо Мутафчиев и Ива Дойчинова

Моември – месец на мустака, мъжкото здраве и заедността

Социален факт е, че мъжете не обичат да говорят много за здравето си и не обичат много да се преглеждат. Но каузата "мъжко здраве" си струва и е важна. Ракът на простатната жлеза е втората по честота онкологична диагноза в България и е наричана "тихия..

обновено на 15.11.19 в 14:10

За приемната грижа и спасителите на детството в България

Приемната грижа спасява детството. Около 2000 са приемните родители у нас, около 2000 са изоставените деца на година. Какво мотивира доброволната и професионална приемна грижа? Защо приемните родители нямат социална сигурност у нас?  На 15 ноември в хотел..

обновено на 15.11.19 в 14:10
Виден Димитров – ръководител на двете школи

Европейска седмица на роботиката

От днес започва Европейската седмица на роботиката. "Робопартанс" е първата школа по роботика в България създадена през 2009 г. Роботиката съчетава програмиране, конструиране, механика и като цяло инженерни науки, и е невероятен начин начинаещи да..

публикувано на 14.11.19 в 11:54
Дубравка Угрешич

Дубравка Угрешич: Хората имат носталгия по по-справедливо общество

Наскоро писателката Дубравка Угрешич беше удостоена със званието „Доктор хонорис кауза“ от Софийския университет "Св. Климент Охридски".  Авторката е позната на българския читател и сравнително често посещава България, стремейки се да съхрани..

публикувано на 14.11.19 в 09:50
Кин Стоянов, Мария Мира Христова и Гроздан Караджов

Геният на Радой Ралин – постфактум и футуристично

В изложбената зала на Държавна агенция “Архиви“ до края на ноември може да се види изложбата “Радой Ралин в огледалото на времето“, представяща снимки, шаржове и други документи от архивния фонд на Радой Ралин в Централния държавен архив,..

обновено на 13.11.19 в 15:22
Художничката Дарина Янева

В „Градините“ с Дарина Янева

Когато говорим за тайната на любовта, със сигурност преминаваме през Градините, които водят към нея. Алюзиите са навсякъде около нас, както и в световни образци на шедьоври в изкуството, архитектурата, психологията… Художничката Дарина Янева е..

обновено на 13.11.19 в 13:23
Александър Райчев и Румен Гълъбинов

Пенсионните фондове трябва да могат да инвестират в по-високодоходни инструменти

Депутатите приеха бюджета на Държавното обществено осигуряване. Дебатът премина в остри реплики между управляващи и опозиция, като темата, която предизвика ожесточени спорове, беше размерът на пенсиите. В студиото на "Нашият ден" финансистът и икономист..

публикувано на 13.11.19 в 12:15
Комисията по бюджет и финанси, съвместно с комисията по здравеопазване и комисията по социална политика гледа законопроект за бюджета на НЗОК за 2020 г.

Парите за здраве отново обект на много спорове

Днес в парламента е на ход дискусията по бюджета на Националната здравноосигурителна каса и Държавното обществено осигуряване. Още в комисията по здравеопазването се посочиха някои недостатъци на иначе сериозното увеличаване на парите за здраве..

публикувано на 12.11.19 в 12:43
Новите кметове и общински съветници се заклеват на тържествено заседание на СОС

Изтичащите мораториуми върху частни терени в столицата – проблем с повишена трудност

Днес новият стар кмет на София Йорданка Фандъкова, общинските съветници и 24-те новоизбрани районни кметове положиха клетва на тържествено заседание в Столичната община. Днес със сигурност  е тържественият момент за всички, които ще управляват..

публикувано на 12.11.19 в 12:14
Част от актьорите на Невиждан театър

Училище за зрение и пътят към проглеждането

Режисьорът, актьор и педагог Велимир Велев е "Главен герой" в "Нашият ден", за да разкаже как се прави театър от незрящи за зрящи. Неговата школа „Училище за зрение“ към „Невиждан театър“ се пребори с 90 проекта от цял свят и взе една от четирите награди..

публикувано на 12.11.19 в 11:31