Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

„На дъската“ във Фабрика Автономия

Дни преди първия учебен ден в „Нашият ден“ ви каним да излезете „На дъската“ във Фабрика Автономия. С Петър Пиперков говорим за музиката на съвременните тийнейджъри - преди събитието, което ги кани да я слушат през уикенда.

публикувано на 13.09.19 в 13:32

Скейтъри от миналите времена или за субкултурите през десетилетията

За скейтърите от минали времена и за промяната на субкултурите от времето, когато символите на Запада са почти недостижими, до днешния ден говорим в „Нашият ден“ с фотографа Мартин Младенов. А поводът е предстоящото, на 19 септември, откриване на..

публикувано на 13.09.19 в 11:35
Роси Златева преподава на своите ученици

Призванието да бъдеш учител

Kакъв е пътят от София до Пловдив, от ръководните мениджърски длъжности - до това да си учител в кв. Столипиново в Пловдив. Роси Златева, която преди четири години изминава това разстояние, разстоянието между това – да не бъдеш полезен само за себе си и..

публикувано на 13.09.19 в 10:55
Колаж: Пламен Иванчев

Силата на желанието

„Важните имена в региона – това са добрите примери“,  думи на Пламен Иванчев – млад човек, който вярва, че всички ние  можем да направим така, че да съживим българското село такова - каквото го познаваме от детството си. Любовта към корените е силата, която..

публикувано на 10.09.19 в 15:40
 Доц. д-р Христо Хинков

Доц. д-р Христо Хинков: Службите по трудова медицина работят формално

Психологическите връзки и взаимоотношения между хората много трудно се измерват и в този смисъл много трудно могат да се подложат на контрол, казва доц. д-р Христо Хинков, директор на Националния център по обществено здраве и анализи в предаването „Нашият..

публикувано на 10.09.19 в 15:35
Даниел Троев в студиото на „Нашият ден“

Има ли профилактика на синдрома на професионалното изпепеляване

Бизнесът у нас търпи сериозни загуби заради стресирани работници и служители, мнозина от които често са в болнични заради професионално изпепеляване – т.нар. бърнаут. Изучаван още от 80-те години на миналия век синдромът и до днес не е медицинско..

публикувано на 10.09.19 в 15:15

От 600 хиляди нататък

В „Нашият ден“ ви срещаме с Никола Рахнев, основател и ръководител на гражданската инициатива Гората.БГ . Говорим за това какво е значението на всяко едно засадено от граждани дърво – дни преди датата на масовото залесяване от страна на доброволци – 14..

публикувано на 10.09.19 в 11:19

Утроба назаем

В „Нашият ден“ ви срещаме с Жени Димова, която търси подкрепа в битката си за узаконяване на сурогатното майчинство. Жени Димова търси съмишленици отдавна, а отскоро и с петиция, в която можете да прочетете следните думи: „Пиша този текст през сълзи, как..

публикувано на 10.09.19 в 10:56

Престъпността преди и след

За престъпността преди и след 1989 година говорим в „Нашият ден“ с общественика и анализатор на темата Галина Лачева. Обсъждаме скритото и видимото, които ни отвеждат и до днешния ден, (не)възможността да подадеш сигнал за насилие и отношението на..

публикувано на 10.09.19 в 09:50
Здрава Каменова и Богдана Трифонова

Апетитът ги обича, сцената им приляга

В студиото на "Нашият ден" се събират две радиоводещи. Едната - Богдана Трифонова, позната на публиката от ефира на БГ Радио, е в ролята на гостенка на Мария Христова и в качеството си на актриса, но тъй като човек не може току-така да загърби..

публикувано на 09.09.19 в 12:30