Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Вихър Георгиев и Светлана Александрова

България – докъде в Европа

Какво означава за България изненадващото приближаване към Шенген? Как да разчитаме сигналите на случващото се в Европа? За това говорим с европеиста и преподавател в Софийския университет Вихър Георгиев и със Светлана Александрова от Университета за..

публикувано на 19.09.17 в 11:19

За куклите или какво да очакваме от десетото издание на „Пиеро“

Международният куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ е създаден през 2000 година и оттогава на всеки две години Старозагорският куклен театър се превръща в притегателен център за всички възрастни, които обичат куклите, пък и хубавите спектакли...

публикувано на 18.09.17 в 11:21
Наталия Цекова в сцена от спектакъла „Цигански колела“

Актрисата Наталия Цекова - за публиката и предразсъдъците

Наталия Цекова е актриса от ромски произход. Тя е първата ромка завършила Националната академия за театрално и филмово изкуство. Или, както тя самата твърди, първата, която признава за своя произход. Моноспектакълът и „Цигански колела“ по текстове на Здрава..

публикувано на 18.09.17 в 11:10

Делегираните бюджети и липсата на мандатност на директорите рекетират българското училище

Група родители с различни професии, които знаят защо искат промени в образователната система на България, застават зад Националната гражданска инициатива за качествена и иновативна образователна система. След като се убеждават, че протестите не водят до..

публикувано на 15.09.17 в 10:40
 Атанаска Милева с избродирания от нея портрет на Васил Левски

Ликът на Левски не се продава

Атанаска Милева е първи курс студентка по право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Тя е от Асеновград. Още от детските си години е възпитана да обича и почита родината и националните герои. В профила й в социалната мрежа ще откриете..

публикувано на 13.09.17 в 14:35
Мартина Кръстева и Надя Керанова в сцена от спектакъла

„Без изход“ – премиера на младите творци от театър „Друга линия“

Театър „Друга линия“ представя своя първи спектакъл „Без изход“ по Жан-Пол Сартр в Център за култура и дебат „Червената къща“. Премиерата ще се състои на 15 септември от 19.30 часа, а представлението е режисьорски дебют на младия актьор Дарий Чавдаров...

публикувано на 13.09.17 в 12:14
Един колоритен типаж от няколкото десетки граждани, които се събраха на протест на 11 септември 2017 г. пред Народното събрание

Есента на (не)протестиращите

Ще се оправдаят ли очакванията на някои политически партии за сезон на протести, как ще отговори управляващото парламентарно мнозинство на очакванията на избирателите си и възможна ли е промяна на взаимоотношенията в управлението на страната? Как да..

публикувано на 12.09.17 в 11:08
Царското семейство – цар Борис III, царица Йоана, княз Симеон и княгиня Мария-Луиза

Цар Борис III и вечната философия на лидерството

Дали наистина цар Борис III e бил наясно доколко е важно да си лидер на една нация, съставена от различни обществени и противоречиви слоеве в сложни времена? Доколко той осъзнава по вечния и съвременен начин ролята на лидера и би ли се вписал в днешния..

публикувано на 28.08.17 в 08:55
Част от корицата на книга „Нов речник на уличния жаргон“.

За уличния език и цветовете му

Странен, цветист, понякога доста груб, а друг път – и направо неразбираем, е новият уличен жаргон. Или поне така звучи, ако разлистим тази книга – „Нов речник на уличния жаргон“. Тя включва повече от 1000 думи, които ще възмутят пуристите до дъното на..

публикувано на 28.07.17 в 13:10

Докато училището е просто сграда с проблеми – децата ще страдат

Добре дошли в Училището по толерантност! Привидно то няма местоположение и сграда, защото изначално е сътворено вътре в ценностната система на човека. Човешката цивилизация често го игнорира в продължения на цели хилядолетия и днес сякаш е на път да повтори..

публикувано на 27.07.17 в 14:42