Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

За хората и делфините

Как протича една експедиция в териториалните ни води на Черно море за преброяване на делфините и какво показват резултатите? Това е темата ни на разговор с еколога Димитър Попов от Сдружение „Зелени Балкани“. От началото на месеца в рамките на седмица екип..

публикувано на 15.06.18 в 15:42

Четене с мисия

„Мотивацията е като захарен памук. Идва й сезонът и ако не се възползваш изчезва и после чакаш до следващия сезон. Крие се по ъглите и лесно можеш да я подминеш, когато искаш да направиш обрат в живота. Да вземеш решение и да го изпълниш. Крие се в..

публикувано на 14.06.18 в 10:48

Законодателните спорове, които определят живота ни

За законодателните спорове, които определят живота ни, за нелогичните предложения, за промяната на взаимоотношенията във властта, за един отхвърлен вицепремиер, за сезона на оставките и за единомислието на власт и опозиция в „Нашият ден“ говорим с..

публикувано на 14.06.18 в 10:30

Другата визия за телевизионната журналистика

Назначаването на актьора Башар Рахал за директор на Университетската телевизия „Алма матер“ предизвика дискусия, която отново насочи общественото внимание към управлението на обществения ресурс, а заедно с това и към начина, по който се изгражда един..

публикувано на 14.06.18 в 10:05

Екологът Георги Стефанов – колко е лесно да се върнем към корените си и към земята

Всички ние си представяме еколозите и членовете на техните организации най-често като сърдити млади хора с вечно насочен пръст към нас, готови веднага да изрекат „А вие защо унищожавате природата“... Не е от тези Георги Стефанов – той е еколог по..

публикувано на 12.06.18 в 11:50
Психотерапевтът Детелина Стаменова (вдясно) и Мария Мира Христова в студиото на сутрешния блок на програма „Христо Ботев“

Емоционалното хранене променя човешкия геном?

Има ли стигма към хранителните разстройства и до какви последствия води емоционалното хранене в съвременния свят? Отговорът на този въпрос може да промени съдбите на милиони – над 70 млн. в целия свят официално и доказано страдат от хранителни разстройства,..

публикувано на 11.06.18 в 16:00

Икономическите измами не са български патент

Знания, опит и професионализъм се обединяват в противодействието на икономическите престъпления, демонстрирано от лекторите на Шестата конференция на Асоциацията за противодействие на икономическите измами (АПИИ), която се проведе в София на 7 и 8 юни..

публикувано на 11.06.18 в 15:35

За обществата, които не харесват „различните“

„Страх ли те е от нещо? От лоши хора? От отхвърляне? От самота? От смъртта? Мен ме е страх много! Живея си живота, работя, доставям си радости, а през цялото време ме е страх. Какво ще стане, когато съпругата ми ни роди дете? Ще мога ли да се грижа за..

публикувано на 08.06.18 в 10:00
Част от корицата на сборника „Херметическият корпус“

От късната античност до днешния ден

За нишката, която ни превежда от късната античност до днешния ден, и ни позволява да прозрем пътя на човечеството, в „Нашият ден“ говорим с Николай Гочев, преподавател в Софийския университет, в деня след представянето на сборника „Херметическият..

публикувано на 08.06.18 в 09:50
Част от корицата на книгата

За родителството с чувство за хумор

„Не съм допускала, че ще започна да се възхищавам на френското родителство. То не е като френската мода или френското сирене. Никой не отива в Париж, за да се запознае с местните възгледи за родителския авторитет и за справянето с чувството на вина“,..

публикувано на 07.06.18 в 14:05