Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Евранет": Българин е Европейски гражданин на годината

● Евродепутатът Евгени Кирилов за предложението си към Комисията по външни работи на Европейския парламент българските граждани да могат да разчитат на закрила в страните, където нямаме посолства.
● Евродепутатът Евгени Кирилов за начините, по които България би могла да усвоява повече пари по европейските програми.
● Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев представи пред парламентарната Комисия по европейските въпроси и по контрола на европейските фондове новосъздадения български иконометричен модел за измерване на ефекта от структурните и Кохезионния фондове на ЕС върху икономиката ни.
● Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу представи в Лисабон новоучредената от комисията Европейска награда за социална иновация.
● Интервю с Петър Петров, лауреат на тазгодишната награда „Европейски гражданин на годината”.
● Студенти от клуб "Европа" във Велико Търново участват в симулация на Европейски парламент по време на втората част от международния младежки проект „Корени и криле” по оперативна програма "Младежта в действие".
● „Слон в стаята” се нарича международен проект, който се финансира от програмата „Младежта в действие” на Европейската комисия. В проекта участват младежи с увреждания от 11 държави.
● "Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития" е проект, финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие”, по който работят в община Димитровград.
● Археологически парк с крепостни стени и кули вдигат край Раднево по европроект, наречен „Нов живот за миналото.”
● От 2010 година до сега със средства по европейски програми са финансирани палеонтологичното находище край Дорково, обновяването на крепостта Цепина и най-новият проект, наречен „Стъклен Джурасик парк в Родопите”.
● “Моята Европа”: д-р Жельо Желев, бивш президент на България.
● „География на музиката на Европа” – Фолклорен фестивал на EBU в Рудолфщат, Германия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени