Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на „Глас” – моноспектакъл на Ивана Папазова

Елена Алексиева
Снимка: личен архив
„Глас” се появи в живота ми стремително и категорично. Това се случва понякога, когато нещо те вълнува толкова силно, че първо трябва да го извадиш на бял свят, и чак тогава да почнеш да се питаш какво е. И аз мисля, че намерих отговора за себе си. Той е горчивият и често скъпо платен триумф на човека, осъзнал, че винаги ще бъде по-малък и незначителен от онова, на което се е посветил. Зад този триумф не стои непременно победа. Той обрича на самота и мълчание. Но и дава свобода, каквато малцина могат да понесат и която Виктория Глас носи с достойнството на великата Калас”.
Думите са на Елена Алексиева, чиято пиеса „Глас” е най-новото заглавие в афиша на Драматичен театър „Николай Масалитинов” – Пловдив. „Глас” е моноспектакъл на актрисата Ивана Папазова под режисурата на Калин Ангелов, а сценографията и костюмите са дело на Теодора Лазарова.
Ивана Папазова припозна тази история като своя от първия момент, в който се сблъска с нея. В забележително партньорство с режисьора Калин Ангелов, тя съумява да я изпълни с онзи яростен, ироничен и тържествуващ дух, който и най-добрият актьор не би могъл да изиграе, ако не го притежава наистина, и без който думите остават само това – думи, споделя още авторката Елена Алексиева.
В „Артефир” ви срещнахме с актрисата Ивана Папазова, която само преди броени дни беше номинирана за ролята й на Шута в спектакъла „Крал Лир” за награда „Аскеер” в категорията за поддържаща женска роля. С номинация за „Аскеер 2013” е и Елена Алексиева, чиято пиеса „Терапевтът” беше номинирана за наградата в категорията „Съвременна българска драматургия”.
По публикацията работи: Рада Стойкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени