Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доклад за антимюсюлманските прояви е представил главният мюфтия на Сотир Цацаров

| обновено на 20.01.14 в 19:11
Снимка: БГНЕС

Доклад за антимюсюлманските прояви през последните години е представил главният мюфтия на страната Мустафа Хаджи на среща с главния прокурор Сотир Цацаров.

В съобщението на прокуратурата не се уточнява за кои последни години се отнася докладът за антимюсюлманските прояви у нас. Обвинител номер едно се е ангажирал с проверка на всички посочени случаи и етапите, до които са стигнали досъдебните производства.

Едно от класическите дела от този калибър е делото за скандалните хулигански прояви на членове на "Атака", сред които беше и Волен Сидеров, пред столичната джамия "Баня Баши" по време на петъчна молитва през 2011-а година. С аргумента, че високоговорителите на джамията безпокоят столичани, националистите и Сидеров организираха протестен митинг с обидни скандирания на верска основа, побой над богомолци, приключил с една тежка черепно-мозъчна травма. До днес това е дело срещу неизвестен извършител.

От две седмици обаче главният прокурор отвори стари случаи и сигнали срещу Волен Сидеров. Причината за това е последният скандал на летище Варна с пострадал полицай и гражданин, заради който Сотир Цацаров поиска имунитета на лидера на "Атака", досега без реакция както от страна на националиста, така и на 42-рото Народно събрание.

Най-вероятно точно за тези случаи става дума в доклада на главния мюфтия до главния прокурор.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна