Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоверие към съдиите обзема спортната общественост във Враца преди дербито между "Ботев" и Монтана

Недоверие към съдиите обзема спортната общественост във Враца. То се засилва още повече след поредното безумие, сътворено от БФС. Чиновниците от футболната централа дадоха наряд на пернишкия съдия Стефан Спасов за съботното регионално дерби с Монтана. Прозвището на рефера сред футболистите е "Пастата", а въпреки повече от 100-те му мача в елита, той е един от най-наказваните футболни рефери у нас. Но и това не е всичко, защото след домакинството на Монтана, врачани ги чака мач пред собствена публика със съгражданите на "Пастата" - "Миньор" (Перник). Точно това кара истинските фенове във Враца да посрещат с недоверие назначението на Спасов за рефер в регионалното дерби. Защото като нищо може да ги подготви с повечко наказателни картони за по-лекото гостуване на перничани…

Бранимир Костадинов
Запалянковците сигурно имат основание за недоверието си, особено след поредицата от реферски гафове, от които основно пострада любимият им тим "Ботев". Срещу Славия в София Георги Димитров бе неадекватен и уплашен, а врачани паднаха с 2:3 в двубой, в който заслужаваха поне равенството. Срещу Левски пък синът на футболен началник в БФС Никола Попов отряза полета на врачани към триумф на "Герена", неотсъждайки 1000 % дузпа и забравяйки да изгони футболист на "сините" след нарисуван червен картон в началото на второто полувреме. За домакинските тесли от съдиите - срещу "Светкавица", когато дори шефът на реферите Костадин Костадинов призна за груба грешка на Радан Мирянов, и на сватбаря Ивайло Стоянов, който хитро подпря "Черно море" в града под Околчица, да не говорим. Може би точно поради тази причина феновете във Враца замеряха Стоянов с бутилки от минерална вода и докараха глоба от 2 000 лева на шефовете си. Така че нищо чудно в събота, ако Пастата се изложи, публиката да го награби още далече преди последния съдийски сигнал.

И хората по трибуните ще имат основание за това, защото в досегашните 4 кръга на "А" група отборът на "Ботев" (Враца) е най-фаулирания тим елита - цели 83 пъти футболисти на врачани са били фаулирани, което прави по повечме от 20 нарушения срещу тях за мач. Абсолютната мишена за противниците е Бранимир Костадинов, който е бил спиран непозволено 21 пъти. Лидер сред грубияните срещу възпитаниците на Сашо Ангелов е Лъчезар Балтанов от Левски с цели 9 балтии срещу офанзивните играчи на "Ботев".

Не на последно място е редно да се кажат няколко думи за ситуацията, в която се намира старши-треньора на домакините Сашо Ангелов. След три поредни загуби наставникът е изправен до стената. Вторият баща на Валери Божинов знае, че всичко друго освен победата в събота срещу Монтана ще означава край на кариерата му във Враца. Оставката, за която Ангелов намекна, че е готов да хвърли след 0:3 срещу Левски вече е в джоба на треньора и при поредна издънка, той ще си събере багажа.

В навечерието на мача от Монтана се изхвърлиха, че ще изпратят поне 1 500 души на регионалното дерби на Северозапада. Днес стана ясно, че желаещите да гледат мача фенове са колкото за два автобуса. Това значи, че колкото и да се напъват да напълнят рейсовете, от града на Огоста организирано ще тръгнат не повече от 100 човека. Поне още толкова ще пристигнат с личните си коли, но със сигурност ще се загубят в морето от очакваните 6-7 хиляди, които се чакат на трибуните на стадион "Христо Ботев".

В същото време стана ясно, че защитникът Мартин Ковачев със сигурност няма да играе срещу Монтана. Бранителят, който бе пожелан от наставника Сашо Ангелов като заместник на контузения Петър Альошев, не може да излезе на терена, защото жълтата му карта все още не е пристигнала в БФС. В четвъртък изпълнителния директор на врачани Пламен Николов се е опитал да ускори процедурата по изпращането на документа от Казахстан, но усилията му ударили на камък. Това означава, че Ангелов ще трябва да избира за партньор в защитата на Росен Ванков измежду опитните Траян Трайнов, Кирил Динчев и младежкият национал Дейвид Пенчев. Като вариант за центъра на отбраната е и Асен Чалъков - в няколко срещи полузащитникът дори е изпълнявал функцията на втори централен бранител.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени