Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уикенд за любов и вино в Несебър

Снимка: zonaburgas.bg

Фестивалът “Уикенд за любов и вино” се организира в старинния Несебър с идеята градът, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, да бъде популяризиран като подходяща сватбена дестинация за български и чуждестранни двойки.

Фестивалът се провежда за първи път през февруари миналата година и обединява традиционния български празник на виното с набиращия популярност в България през последните години празник на влюбените Свети Валентин.

Второто издание на “Уикенд за любов и вино” ще се състои през следващите три дни и отново ще превърне Несебър в столица на любовта. И тази година градът ще посрещне всички влюбени двойки, независимо дали са заедно от скоро или отдавна, дали са сгодени, женени, или просто се обичат и не могат един без друг.

Вратите на фестивала са отворени и за онези, които все още не са намерили липсващата половинка от сърцето си – все пак какво по-подходящо място да се влюбиш от прекрасния Несебър и морето и то в дните, когато любовта витае във въздуха.

“Уикенд за любов и вино” ще омае жителите и гостите на Несебър с романтични изненади, пъстри културни прояви и много настроение. За всичко, което очаква гостите на града, разказва кметът Николай Димитров в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна