Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Името на убития в София варненски бизнесмен се свързва с контрабанда на цигари и измами

| обновено на 25.03.14 в 09:57

В София беше убит варненският бизнесмен Борислав Манджуков, чието име се свързва с контрабанда на цигари и измами. Той е открит мъртъв, след като в полицията е подаден сигнал за стрелба в района на комплекс на столичния булевард "България". Пристигналите на място униформени полицаи откриват тялото. Веднага е извикан медицински екип, който само констатира смъртта на варненеца. 

39-годишният Борислав Манджуков е починал след като е прострелян с два куршума. Това е заключението на съдебния лекар след огледа на тялото на убития снощи бизнесмен. Първоначалните информации бяха, че Манджуков е убит с нож. Тялото на мъжа е намерено във входа на комплекса, където живее. Тази сутрин започна втори оглед на мястото на инцидента. Ще се преглеждат отново и записи от камери на съседните сгради, които може да за заснели убийците. 

Полицията работи по различни версии. За момента, обаче няма яснота дали убитият е имал финансови или други проблеми.

Името на Борислав Манджуков от Варна се свързва с десетки скандали в годините назад. Още през 2004-та приятелката му Галя Пеева беше отвлечена докато се прибираше с автомобила си в семейната им къща в местността "Траката" край Варна. Дни по-късно тя беше освободена срещу откуп в размер на над 1 милион лева. При предишното ръководство на МВР той беше един от уличените в акция "Цигараджиите". Говори се, че убитият бизнесмен е собственик на десетки заведения и обменни бюра, както и на няколко хотела. Той има и регистрации в полицията. 

Борислав Манджуков е бил осъден за незаконно придобити доходи от Върховният административен съд през 2011-а година. Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, налага запор върху негов дял в една от десетките му фирми. Твърди се, че срещу него има над 50 висящи дела. Манджуков е финансирал преди години партии, вероятно е бил покровителстван от политици.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени