Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мобилните оператори въвеждат промени в тарифирането

| обновено на 01.04.14 в 15:08
Снимка: БГНЕС

По решение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) започва променянето на правилата за тарифиране на разговорите по мобилен телефон.

От VIVACOM информираха, че вече са въвели тарифиране по новите изисквания, M-Tel и GLOBUL уточниха, че от 14-и април ще предложат на своите клиенти нови тарифни планове, според които първоначалният период на таксуване е 30 секунди, а след това отчитането е на секунда. 

От GLOBUL съобщават, че съгласно решението на КРС, от 14-и април операторите се задължават да предложат на своите клиенти нови тарифни планове, при които първоначалният период на таксуване е 30 секунди, а след това - отчитането е на секунда. GLOBUL ще предложи такива тарифи в указания от решението на КРС срок. Отчитането на разговорите по сега съществуващите тарифи се запазва.

От M-Tel информират, че с промените КРС задължава операторите да предложат на клиентите си най-малко две тарифи, при които се прилага първоначален минимален период на таксуване до 30 секунди за изходящи повиквания, като след това таксуването е на секунда. Новите предложения на телеком операторите с тарифиране 30/1 ще влязат в сила на 14-и април и M-Tel също ще се съобрази с новите изисквания.

Заедно с това населените места, чиито телефонни кодове започват с две или три еднакви цифри, се обединяват в един регион с общ код. Така абонатите ще говорят на цената на градски разговор с останалите фиксирани номера в техния район и ще могат да запазят номера си при преместване в друго населено място в същия регион.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна