Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна ремонтът на Златишкия проход

Снимка: Радио Шумен

Рехабилитацията на второкласната и третокласната пътна мрежа е сред приоритетите в новата строителна политика на правителството. Средствата от 500 милиона лева за тази година са осигурени от Програмата за развитие на регионите.

С 5 милиона лева от тях започна ремонтът на Златишкия проход, а символичната копка направи регионалният министър Десислава Терзиева.

Първият етап от рехабилитацията на прохода, който не е ремонтиран от 20 години и в момента е затворен за движение, включва 10 километра и ще се реализира през това лято. Оставащите 17 километра са планирани за догодина, съобщи министър Терзиева.

Този Златишки проход e пример за добра инвестиция на пътната инфраструктура в малките населени места, подчерта Терзиева.

Златишкият проход е пример за това как дългоочаквани проекти започват да се случват, посочи председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков.

Той осигурява най-късата връзка между Северна и Южна България и аз самият се надявам, че ще вдъхне живот на тези общини, които са в региона, тъй като знаете, че в крайна сметка пътят е живот, добави Чайков.

Тази година за инфраструктура в Софийска област са заделени 20 милиона лева. С 2 милиона лева от тях ще бъде ремонтиран пътният участък Самоков - Ихтиман. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна