Евранет плюс ни показва как ЕС навлиза в нашето всекидневие

С поредица от анимирани клипове европейската радиомрежа Евранет Плюс показва какви са принципите на работа на Европейският съюз и как той директно влиза в нашето  ежедневие. Анимацията е разработена от Ян-Антони Ног от „BFM Business“ и е продуцирана специално за Евранет Плюс.


Какво представляват директивите на ЕС

Европейските институции - отговорности и заплащане

Членовете на Европейския парламент

Европейската валута и жизнения стандарт

Подслушването и фирмената тайна в ЕС

Данъците в ЕС

Лобистите в ЕС

Борбата срещу корупцията в спорта в ЕС

Роумингът в ЕС


Разходите за отбрана в ЕС


Равнопоставеността между мъжете и жените в ЕС


Как се общува в ЕП на 24 езика?


Още от категорията

Преглед на чуждестранния печат

Срещата между президента на Русия Владимир Путин и сирийския му колега Башар Асад е централна тема за руските вестници. Путин и Асад обсъдиха в Сочи организацията на политическия процес в Сирия, коментира вестник "Известия" . Изданието обръща внимание и на факта, че руският президент е изразил надежда пред Асад, че ООН ще участва активно в политическия..

публикувано на 21.11.17 в 09:49

Четирима души остават за лечение в болница след тежката катастрофа на пътя Шумен - Силистра

Четирима души остават за лечение в Шуменската болница след тежката катастрофа в понеделник на пътя Шумен-Силистра. Състоянието на пострадалите, сред които е и 14-годишно дете, е стабилно, съобщи за "Хоризонт" директорът на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов . При инцидента загинаха трима души.

публикувано на 21.11.17 в 09:13

Последният етап от Акция "Зима" започна

Започна третият, последен етап от Акция "Зима", който ще продължи до края на месеца. Полицаите проверяват дали автомобилите са подготвени за движение при зимни условия. Георги Петришки от Пътната полиция обясни пред "Хоризонт" какви глоби могат да бъдат наложени на шофьорите, които не са подготвени: 50 лева е и за една, и за три гуми с..

публикувано на 21.11.17 в 09:03
„Каракачка“, един от най-старите модели чипровски килими (каракачка значи „черноочка булка“). Михайлина Павлова в залата с килимите в Историческия музей в Чипровци.

Радиоенциклопедия „Килимът- уют, топлина и изкуство”: Българската традиция при тъкането на килими

Традицията на производството на чипровските килими и мястото им в списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Какво мислят за това чипровчани и как съхраняват до днес тази уникална техника? Магическата Бибица и Канатица или как чипровските килими ни наблюдават с „Окца“? Разговор с доц.д-р Аделина Попнеделева, преподавател в..

публикувано на 21.11.17 в 09:00

Ирена Тодорова: Борисов постъпи държавнически

Бойко Борисов постъпи държавнически, защото за него балансите в Европа са важни, заяви в предаването "Преди всички" Ирена Тодорова от Института за дясна политика Антонио Таяни идва в България в изключително важен момент за Европа, особено в контекста на провалените преговори в Германия. В някакъв смисъл се вижда, че Германия е в несъстояние..

публикувано на 21.11.17 в 08:43

Протест на жители на село Атия заради рисков пътен участък

Жителите на село Атия затвориха в 8 часа тази сутрин пътя Бургас-Созопол с искане да се вземат адекватни мерки за рисковия участък при селото им. Протестът е провокиран от смъртта на 16-годишно момче, което почина в понеделник, след като беше блъснато на пешеходна пътека на главния път, докато отивало на училище. Акцията е организирана в социалната..

публикувано на 21.11.17 в 08:39

Във Враца започва традиционната благотворителна инициатива "Осиновете врачанско семейство"

В Деня на християнското семейство във Враца започва традиционната благотворителна инициатива "Осиновете врачанско семейство". В рамките на кампанията ще бъдат събрани дарения за 106 бедни деца. За пореден път врачански неправителствени организации, институции, училища, детски градини и представители на бизнеса ще подпомогнат за Коледа с дрехи,..

публикувано на 21.11.17 в 08:23