Евранет плюс ни показва как ЕС навлиза в нашето всекидневие

С поредица от анимирани клипове европейската радиомрежа Евранет Плюс показва какви са принципите на работа на Европейският съюз и как той директно влиза в нашето  ежедневие. Анимацията е разработена от Ян-Антони Ног от „BFM Business“ и е продуцирана специално за Евранет Плюс.


Какво представляват директивите на ЕС

Европейските институции - отговорности и заплащане

Членовете на Европейския парламент

Европейската валута и жизнения стандарт

Подслушването и фирмената тайна в ЕС

Данъците в ЕС

Лобистите в ЕС

Борбата срещу корупцията в спорта в ЕС

Роумингът в ЕС


Разходите за отбрана в ЕС


Равнопоставеността между мъжете и жените в ЕС


Как се общува в ЕП на 24 езика?


Още от категорията

Международна група от астрономи оповести, че открила близо 100 нови екзопланети

Международна група от астрономи оповести, че открила близо 100 нови екзопланети с помощта на излезлия от строя през 2013 г. космически телескоп "Кеплер", съобщи Лента. Учените изследвали 275 сигнала, които били идентифицирани чрез т.нар. транзитен метод. Той е основан върху намаляването на светимостта на звезда, когато пред нея минава небесно..

публикувано на 19.02.18 в 02:14

В Холандия ще бъде изградена най-голямата слънчева електростанция в океана

В Холандия ще бъде изградена най-голямата слънчева електростанция в океана, която ще бъде разположена в океана, на около 15 км от град Хага, съобщи Лайф. Първоначално експерименталната установка ще бъде с площ от 30 кв.м, но ще може да бъде разширена до 2500 кв.м. Учени и водещи специалисти в областта на енергетиката отбелязаха, че..

публикувано на 19.02.18 в 02:11

Индийската организация за космически изследвания планира да изстреля към Луната автоматичната междупланетна станция „Чандраян-2“

Индийската организация за космически изследвания планира изстрелването към Луната на автоматичната междупланетна станция "Чандраян-2" с малък луноход на борда през април, предаде ТАСС.  Тази мисия следва мисията "Чандраян-1", благодарение на която Индийската организация за космически изследвания откри вода на Луната. Индийският държавен министър..

публикувано на 19.02.18 в 02:00
Дагестан

Броят на загиналите след стрелбата в Дагестан достигна пет

Четири човека бяха убити и петима - ранени в дагестанския град Кизляр, след като 22-годишен местен жител откри огън по тях, преди да бъде ликвидиран предаде ТАСС. Според едни данни нападателят е започнал стрелбата вътре в черква, а според други - по излизащи от храма. Сред ранените са служители на полицията и руската национална гвардия. У..

публикувано на 19.02.18 в 01:01

Египетски съд осъди 65 членове на незаконната организация "Мюсюлмански братя" на затвор

Египетски съд осъди 65 членове на незаконната организация "Мюсюлмански братя" на затвор по обвинение в противодържавна дейност, съобщи Асошиейтед прес.  Според прокуратурата, подсъдимите са били хванати да разпространяват подстрекателски листовки, чието съдържание е било насочено срещу армията и държавните институции. В тях се отправяли..

публикувано на 18.02.18 в 23:37

Двама души са пострадали при падането на лавина в южния швейцарски кантон Вале

Двама души са пострадали при падането на лавина в южния швейцарски кантон Вале, съобщи местната полиция, цитирана от Франс прес. Първоначално полицията съобщи, позовавайки се на очевидец, че десетина души са били отнесени от лавината. Действително е имало група от десет скиори, но в момента на лавината осем от тях са се намирали нагоре от..

публикувано на 18.02.18 в 23:26

С военен ритуал в Търново и Ловеч почитат паметта на Апостола на Свободата

Проявите, свързани с 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски, започнаха от днес. В Ловеч годишнината беше отбелязана тази вечер със заря-проверка и военен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола:  Левски е символ на всичко българско, на новото български начало. Левски е нашият спасител, трябва да вземаме пример от..

обновено на 18.02.18 в 21:30