Евранет плюс ни показва как ЕС навлиза в нашето всекидневие

С поредица от анимирани клипове европейската радиомрежа Евранет Плюс показва какви са принципите на работа на Европейският съюз и как той директно влиза в нашето  ежедневие. Анимацията е разработена от Ян-Антони Ног от „BFM Business“ и е продуцирана специално за Евранет Плюс.


Какво представляват директивите на ЕС

Европейските институции - отговорности и заплащане

Членовете на Европейския парламент

Европейската валута и жизнения стандарт

Подслушването и фирмената тайна в ЕС

Данъците в ЕС

Лобистите в ЕС

Борбата срещу корупцията в спорта в ЕС

Роумингът в ЕС


Разходите за отбрана в ЕС


Равнопоставеността между мъжете и жените в ЕС


Как се общува в ЕП на 24 езика?


print Отпечатай
Още от категорията

Пациенти страдат от липсващо лекарство за кучешка тения

Отново липсващо лекарство, този път за лечение на кучешка тения. Медикаменът се покрива от Здравната каса, но поради производствени проблеми липса от месеци.  Васил Василев е с кучешка тения от няколко години:  От Ловеч съм, на 61 години, с кучешка тения. С нищо не са ме лекували досега. Само операции. Това е защото лекарството го няма сега ...

публикувано на 28.07.17 в 15:41
Д-р Султанка Петрова, заместник министър на труда и социалната политика

Живеем в ценностна криза

По отношение на така актуалния в последните години, и особено в последните дни, проблем с агресията, д-р Петрова казва, че живеем в ценностна криза. Обяснява агресивното поведение с чувството за безнаказаност, което цари в обществото ни и което е породено от липсата на адекватно прилагане на закона. Според нея е нужен контрол от всички институции за..

публикувано на 28.07.17 в 15:32

Българче се роди по време на полет от Богота до Франкфурт

Българче се роди по време на полет от Богота до Франкфурт, съобщиха от германската авиокомпания.  38-годишната майка е родила преждевременно със съдействието на екипажа и трима лекари, които са пътували в самолета.  Раждането е протекло без усложнения, а капитанът е направил междинно кацане в Манчестър, за да се окаже помощ на малкия Николай и..

публикувано на 28.07.17 в 15:23

Работник е загинал, а друг е ранен при трудова злополука край гара "Тодор Каблешков"

29-годишен работник е загинал, а друг е ранен при трудова злополука край гара "Тодор Каблешков“ в района на пловдивското село Златитрап. Около 10.00 часа при строеж на надлез се е срутила 20-тонна конзолна греда. Единият мъж е загинал на място, другият е откаран в болница. Спряно е движението на всички влакове по направлението София -..

обновено на 28.07.17 в 15:16

Калоян Топалов се съмнява, че преместването на делата за корупция, се основава на специален анализ

Председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов изрази съмнение, че промените в Наказателно-процесуалния кодекс, с които делата за корупция се преместват от Градския в Специализирания наказателен съд, се основава на някакъв специален анализ.  С влизането в сила на измененията ще се наложат промени в и Софийския градски съд , каза още той...

публикувано на 28.07.17 в 14:54

Тереза Кънчева и красотата, която те кара да четеш

Тереза Кънчева започва да шие калъфи за книги едва преди година с идеята да накара повече хора да посягат към книгата. В тях тя съчетава нежни рози, приказни мотиви и романтична дантела в различни цветове, които радват окото и душата. Тя определя себе си като човек, който просто обича да твори с ръце и сърце и смята, че хората все повече започват да..

публикувано на 28.07.17 в 13:36
Част от корицата на книга „Нов речник на уличния жаргон“.

За уличния език и цветовете му

Странен, цветист, понякога доста груб, а друг път – и направо неразбираем, е новият уличен жаргон. Или поне така звучи, ако разлистим тази книга – „Нов речник на уличния жаргон“. Тя включва повече от 1000 думи, които ще възмутят пуристите до дъното на душата им, но пък и ще предизвикат смях у другите. Но най-важни са примерите. Анелия Узунова, която е..

публикувано на 28.07.17 в 13:10