Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Попов: Трябват реформи и смели хора, които да ги направят

Снимка: БГНЕС

Общините имат своя голям проблем - бедствията. Наскоро от Националното сдружение на общините в България обясниха, че заради прекъснатата връзка с централната власт, общините са принудени да си направят нещо като правителство.

Тодор Попов, председател на Националното сдружение на общините, заяви в предаването "Нещо повече", че на страната ни й трябват по-смели политици.

За съжаление в последните години гласът на местната власт твърде рядко се чува от централната власт. Всички колеги единодушно решихме от есента, тъй като този тип партньорска дипломатичност е неефективен, ще започнем ясно да артикулираме важните неща и да даваме гледната точка на кметовете. Смятаме, че най-малкото това ще бъде като катализатор за централната власт. На България й трябват реформи и смели хора, които да ги направят. Иначе ще живеем още в тази бутафория. Толкова ли е сложно институциите да си говорят. Когато ние настояваме за някакви неща, които трябва да се случат, то не настояваме, защото сме глезльовци. Не е никак сложно, но се иска малко воля.

Чуйте интервюто с Тодор Попов може да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна