Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В кв. "Аспарухово" приключи огледът на щетите от наводненията

Снимка: БГНЕС
Приключиха огледите на щетите във варненския квартал "Аспарухово". От общинския кризисен щаб уточняват, че става дума за щети по инфраструктурата и по домовете на жителите на квартала.

В момента комисиите обобщават данните, за да може до края на седмицата документацията да бъде внесена в Междуведомствената комисия и да се търси финансиране за преодоляване на последиците от бедствието. Прави се и актуализация на проектите за двата охранителни канала по улиците "Горна Студена" и "Моряшка", тъй като те са от 80-те години и са актуализирани последно през 2006-а година.

Актуализират се и проекти за аварийни мерки за укрепването на скатовете, за новообразувалите се свлачища, както и за поемането на подпочвените води, които продължават да са с високо ниво и голям интензитет на изливане на открито.

Председателят на областното ръководство на БЧК Илия Раев съобщи,че организацията от днес започва посещения по домовете на пострадалите, на които се предоставят продукти и завивки:

Всички, които се настаняват, на всички, на които се събарят къщите, сме направили много голям пакет с храни, с препарати, със завивки, с одеяла, с които нашите доброволци тръгват по адреси със списък, уточнен от общината със "Социални грижи" и отиваме конкретно на места при конкретни хора.

Още по темата чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна