Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Афрокубински поглед върху бразилски теми, боса-версии на поп-класики, джаз трактовки върху кабовердеански морни и още в Слънчев Джаз+

Финалът на предаването е с новата продукция на продуцента-барабанист Кристиан Промер

Слънчев Джаз+ на 27.7 казва довиждане на Бразилия с едноименната композиция от току-що появилия се албум на Роберто Менескал и Андреа Аморим. Седемдесетата годишнина на Шико Буарке се отбелязва от приятеля му Каетано Велозу, а Пакито Д'Ривера предлага афрокубински поглед върху традиционни бразилски теми.

В обратния спектър са боса-версиите на Флор де Лис върху две поп-класики Killing Me Softly и It's Probably Me. Подходът не е чужд и на джипси-китариста Анжело Дебар, акомпаниращ Люлю Генсбур в хита на баща му Серж Le Poinconneur Des Lilas. Подобни трактовки ни предлагат и италиански джазмени, в конкретния случай върху кабовердеански морни: A-mar-o-mar на дуото Музика нуда и So gia на Стефано Болани. Джаз, класика и фламенко събира и Диего Амадор в проекта си Скерцо фламенко - от него очакваме очарование по Бизе и Бородин.

Финалът е с новата продукция на продуцента-барабанист Кристиан Промер и връщането му към груув-корените с ÜberMood.

Нощта е млада.

Слушайте в неделя, 27 юли, в 21:00 ч.,  на честотите на Радио София или онлайн тук.

Напишете коментар за Слънчев джаз+ във фейсбук-страницата на Радио София или в сайта на Радио Бинар с подкастите на Слънчев джаз+.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна