Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няколкостотин души с депозити в КТБ излязоха на протест

| обновено на 11.08.14 в 17:58
Снимка: БГНЕС

Протест на граждани с депозити в Корпоративна търговска банка (КТБ) събра около 300 души пред сградата на Българската народна банка. Акцията беше организирана от фейсбук група.

Хората настояваха банката да отвори врати и те да получат своите спестявания. Освен това поискаха среща с управителя на БНБ Иван Искров, каквато не се състоя. Протестиращите скандираха "оставка" и "затвор", но протестните действия протекоха мирно мирен. Хората обмислят и постоянно присъствие пред централата на КТБ и пред БНБ до решаване на проблема. Изразиха и намерение за голям протест на 18-и август. 

Пред присъстващите дойде да говори лидерът на партия "Другата България" Божидар Томалевски. Той се появи и с протестна декларация до ръководството на БНБ. Някои от гражданите го приветстваха, но други се нахвърлиха срещу него с обвинения, че се опитва да "яхне" протеста на потърпевшите.

Акцията бе добре охранявана от полицаите на БНБ, разположени бяха и допълнителни части на реда, които ограничиха протестиращите в определен периметър. По-късно протестиращите се преместиха спонтанно пред Президенството, където също изразиха недоволството си. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени