Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искра Александрова: Гилдията на съдиите е готова да реагира адекватно при неоправдани обвинения към колега


Аглика Адамова е един безспорен професионалист, каза съдия Искра Александрова от Върховния административен съд в интервю за предаването „Нещо повече“.

Аглика е съдия минал през всички инстанции на съдебната система. Аз лично в качеството си на касационна инстанция съм имала възможност да прочета и да проверя заедно с останалите съдии от състава ми нейни решения и наистина Аглика е професионалист, пише безкрайно ясно, мотивирано, добави тя.

Александрова коментира и представянето на Аглика Адамова за поста на заместник-министър на правосъдието не през работата на Адамова, а като дъщеря на Величко Адамов, ректор на Стопанската академия в Свищов: Не виждам какви връзки могат да се правят с нейното семейство.

Декларацията, която се подписа в подкрепа на Аглика Адамова, е повод да се мисли, че в крайна сметка, когато има неоправдани писания по повод на колега, гилдията е готова да реагира адекватно, каза Александрова, която е една от 1100-те съдии и съдебни служители подписали декларацията в защита на авторитета на Адамова.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна