Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крайният срок за кандидатстване по програмата „Заедно в час“ е до 10-и ноември

Снимка: zaednovchas.bg

Крайният срок за кандидатстване по новата кампания по привличане на млади учители „Заедно в час“ е до 10-и ноември, каза Андрей Атанасов от „Заедно в час“ в интервю за предаването „Хоризонт до обед“.

Могат да кандидатстват хора, които са завършили и вече имат своя професионален опит в различни области или такива, които завършват тази година или 2015-а година университета с минимум бакалавърска степен, като нашата работа е да включим колкото се може повече от най-подходящите хора за българските деца, които могат да предадат своите знания и опит и чрез серия от обучения, които протичат за тях, те се подготвят, за да бъдат максимално ефективни в класните стаи и да имат най-добрия резултат. Подбираме хората като те кандидатстват на нашия сайт, минават през интервю и през център за оценяване, за да проверим техните качества и нагласи, обясни Атанасов.

Нашата работа е да мотивираме учениците в малките населени места или в непривилегировани места и училища да могат да наваксат липсата на мотивация и да имат равнопоставени условия за развитие със своите връстници в най-добрите училища в страната, каза той.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени