Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Савелина Савова, Ирина Недева, Валерия Николова


Публикации
Тинка Динева, Йорданка Дакова и Даниела Йорданова

Какво е парашутизмът за последните български световни шампионки в груповия скок от 1982 година

Парашутистите са хора на честта, но и хора на романтиката. Парашутистите са хора, които умеят да преодоляват премеждия и препятствия, казва варненката Тинка Динева . Тя е последната световна шампионка на България по парашутизъм в груповия скок от..

публикувано на 26.05.17 в 12:42

"Сделката за свободата" – филм на Цвета Младенова за медиците - заложници в Либия

Изминаха 10 години, откакто бяха освободени българските медици в Либия. Пет български медицински сестри и един палестински лекар бяха държани в затвор 8 години и получиха две смъртни присъди по изфабрикувани обвинения, че са заразили повече от..

публикувано на 26.05.17 в 12:26

Департаментът за езиково обучение при СУ проведе първите изпити за получаване на "печат за двуезичност"

Департаментът за езиково обучение при Софийския университет "Св. Климент Охридски" (СУ) проведе първите изпити по български език на наши ученици, живеещи в Чикаго, за получаване на т.нар. "печат за двуезичност". Изпитите са проведени..

публикувано на 26.05.17 в 11:49

Екипът на филма "Бензин" се среща със зрители

Българският филм "Бензин" е режисьорският дебют на Асен Блатечки . В атрактивния филм с бързи коли и ефектни каскади той си партнира с Калин Врачански , Башар Рахал и Майкъл Медсън . Сюжетът разказва как след 15 години в затвора талантлив..

публикувано на 25.05.17 в 14:31
3D визуализация на

Студио за компютърни игри разработва проект за триизмерна визуализация на крепостта "Царевец”

Седем българи се заеха да отговорят на въпросите как е изглеждал Царевец в различните сезони по време на Второто българско царство, как е звучал камбанният звън в края на литургията, как са живели болярите. Студио за компютърни игри във Велико..

публикувано на 25.05.17 в 14:04
Атанас Скатов

Атанас Скатов: Изкачването на един връх винаги е различно като преживяване

Нови успехи за България в алпинизма. Преди броени дни, на 22 май, Атанас Скатов изкачи за втори път най-високия връх на планетата – Еверест, по южния му ръб, след като само шест дни преди това покори четвъртия по височина връх на планетата – Лхотце,..

публикувано на 25.05.17 в 13:46

Засилени проверки на вредните емисии от автомобилите в София

Предстоят засилени проверки в София на вредните емисии от автомобилите. Това стана ясно тази седмица. От Министерството на транспорта съобщиха, че са набелязани мерки за подобряване на контрола на автомобилите в София за наличие на завишени норми на..

публикувано на 25.05.17 в 13:16
Златибор

Сръбският курорт Златибор предлага разнообразни туристически услуги

700 български туристи са посетили през миналата година сръбския курорт Златибор. Туристическата му организация прави първите стъпки за представянето на курорта Златибор на българския пазар и за привличането на повече туристи. Акцентира се върху..

публикувано на 25.05.17 в 12:39

Вандализъм на Витоша

Потресаващи случаи на вандализъм в Природен парк "Витоша“ край София. Експерти от дирекцията на парка се натъкват на такъв случай на унищожена инфраструктура, създаваща опасност за инциденти от посетителите. Липсват елементи от големия дървен мост..

публикувано на 25.05.17 в 12:24

В НДК се открива пролетният панаир на книгата

В навечерието на Деня на славянската писменост се открива пролетният базар на книгата в Националния дворец на културата /НДК/. В шестте дни на изложението ще има около 50 премиери на най-новите книги, а също четения и срещи с български и чуждестранни..

обновено на 23.05.17 в 15:04