Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Савелина Савова, Ирина Недева, Валерия Николова, Светослава Кузманова


Публикации

Петото издание на "Ритъмът на Балканите" е този петък в Зала "България"

Петото издание на проекта "Ритъмът на Балканите" ще бъде в петък от 19,30 часа в Зала "България". Димитър Христов – ръководителят на оркестъра за народна музика на БНР, разказа:  "На гости са ни е едни виртуозни музиканти От Румъния имаме двама..

публикувано на 25.04.18 в 11:57

Фестивалът „Балкански трафик“ в Брюксел - музикален разрез на Балканите

Вече 12 години балканските ритми отекват в Брюксел на фестивала „Балкански трафик“.  Там брюкселски оркестър от белгийци изпълнява български песни и звучи вдъхновяваща смесица от балкански фолклор, циганска духова музика, пънк, хип-хоп, уърлд..

публикувано на 25.04.18 в 11:51

Учени опитват да създадат компютърен модел на човешка невронна мрежа

Възможно ли е скоро компютрите да започнат да мислят като хората? Отговорът на този въпрос търсят учените от цял свят и България също не остава назад. В основата на идеята са т.нар "невронни мрежи", които се самообучават. "Ами ако вместо човек, на..

публикувано на 25.04.18 в 11:42

Софийското 32 ОУ участва в проект за училища-посланици на Европейския парламент

От началото на тази година единадесетокласниците от столичното 32-ро училище „Св. Климент Охридски“ участват в нова образователна инициатива по програма за училища-посланици на Европейския парламент.  Идеята на програмата е да се..

публикувано на 25.04.18 в 11:21
Акцията по засаждане на рози на

Българи в Лондон възстановиха розова градина на централен площад

Българи засадиха 42 розови храста дамасцена  на централен площад в Лондон. Акцията се състоя н а около 300 м от "Пикадили съркъс" на "Голдън скуеър" в квартал "Сохо". Идеята е да се  възстанови  градината, засадена  в началото на 70-те години..

публикувано на 25.04.18 в 11:03

"Пирогов" ще сключва договори за здравна грижа с личните лекари

След едногодишен ремонт и окрупняване обновеният Медицински център към спешната болница „Пирогов“ започва да сключва договори за оказване на неотложна помощ на пациентите на личните лекари. Центърът ще разполага с 8 нови кабинета. Директорът на..

публикувано на 25.04.18 в 10:42

Жерар Шалиан: Балканите продължават да бъдат място на напрежение

Балканите продължават да бъдат място на напрежение, но не считам, че ще се стигне до един общ взрив и избухване на мащабен военен конфликт. Истина е, че има някои територии и региони, които са по-сложни от други, както е Македония, например...

публикувано на 24.04.18 в 12:05

Пловдив 2019 на финалната права за наградата "Мелина Меркури"

По-близо ли е Пловдив 2019 до наградата „Мелина Меркури“ след последния мониторинг от Брюксел? Какви са шансовете след последното изслушване на екипа на Фондация „Пловдив 2019“ пред Комитета на регионите в Европейската комисия – последна фаза на..

публикувано на 24.04.18 в 11:44

Степан Григорян: Армения трябва да се развива по демократичен път

За мен е много важно, че нашият диктатор беше изгонен, защото Армения трябва да се развива по демократичен път. Това каза бившият посланик на Армения в Русия и физик Степан Григорян в интервю за предаването „Хоризонт до обед“ по повод оставката..

публикувано на 24.04.18 в 11:23

Изложбата "Спортът в антична Тракия“ – калейдоскоп на спортните нрави в Древността

Изложба на тема „Спортът в антична Тракия“ се открива тази вечер в Националния археологически институт с музей към БАН. Тя показва мястото и ролята на спорта в тракийското общество, населявало българските земи през предримския и римския период...

публикувано на 24.04.18 в 11:03