Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Савелина Савова, Ирина Недева, Валерия Николова, Светослава Кузманова


Публикации
Историческата сграда на Централната баня в София е обект на спор за бъдещото й предназначение.

Тодор Чобанов: Пиенето на минерална вода е предшествало къпането с нея

Комисията по култура и образование към Столичния общински съвет се събра на работна среща в Регионалния исторически музей - София, за да обсъди възможностите за реконструкция и развитие на северното и източното крило на Централна минерална баня. Преди..

публикувано на 10.12.18 в 14:44

Доц. Лъчезар Стоянов: Гладоморът в Украйна трябва да влезе в учебниците по нова история

„Памет за украинците и българите, жертви на Гладомора. Съвременен прочит на комунистическия геноцид“ – това е темата на дискусия в София, организирана днес следобед от Атлантическия съвет в България и посолството на Украйна у нас. В нея ще участват..

публикувано на 10.12.18 в 13:36

Министерството на отбраната в опит да се справи с недостига на военни

Мисии, екшън и добри условия предлага военната служба. Наскоро стартиралата кампания на Министерството на отбраната се надява да намери нови военнослужещи. 5 500 военни търси армията и дори и цифрата да се е образувала „с натрупване“ от предходни..

публикувано на 10.12.18 в 12:30

Kметът на Дряново със сигнал до прокуратурата срещу гражданин, искал често достъп до информация

Kметът на Дряново Мирослав Семов е изпратил сигнал до Габровската окръжна прокуратура срещу гражданин, който подавал често заявления за достъп до обществена информация. Градоначалникът искал държавното обвинение да назначи проверка, която да установи..

публикувано на 10.12.18 в 11:55

Мария Донкова: Ако не можем да образоваме децата за 16 години, грешката не е в Конституцията

"Образованието е едно от трите права-задължения, които имаме по Конституция, заедно с отглеждането на децата и ученето на български език. Това са областите, които са особено сложни, особено важни и не могат да бъдат изразени единствено и само като..

публикувано на 07.12.18 в 13:51
През ноември неизвестни лица изляха розова боя над гроба на германския философ Имануел Кант в Калининград

Конкурс за име на летището в Калининград е вероятната причина за оскверняване на гроба на Кант

В края на ноември гробът, паметникът и къщата на Имануел Кант в Калининград бяха залети с боя.   Личността на починалия през далечната 1804 година Кант – автор на „Критика на практическия разум“, „Критика на способността за съждение“ и  „Критика..

публикувано на 07.12.18 в 12:59
Шарганската осмица предлага атрактивно ретро пътуване по исторически маршрут.

Шарганската осмица - за втория живот на жп реликвите

"Трябва да се учим от добрия опит на нашите съседи. Има програми, в които се включват и нашата Родопска теснолинейка, и Шарганската осмица - един балкански продукт" - това каза в предаването "Хоризонт до обед" Даниела Стоева, която е управител на..

публикувано на 06.12.18 в 16:45

БДЖ може да използва стари теснопътни товарни вагони като туристическа атракция

Повторният търг за продажбата на всичките 359 теснопътни товарни вагони по теснолинейката Септември - Добринище беше спрян. Остава н адеждата БДЖ да използва тези товарни вагони с цел туризъм, както предлагат туроператори.  Линия № 16 от..

публикувано на 06.12.18 в 15:50

Ученици с хронични дихателни заболявания ще могат да отсъстват от училище в дните с мръсен въздух

Ученици с хронични дихателни заболявания ще могат да отсъстват от училище по преценка на техните родители в дните, когато нивото на фините прахови частици във въздуха може да обостри проблемите им. За целта, родителите ще трябва да уведомяват..

обновено на 06.12.18 в 13:15
Марк Кадин

Жалко, че бяхме подготвили само три биса за концерта в Сеул

С изключителен успех премина първият концерт на Симфоничния оркестър на БНР в Сеул. В една от най-престижните концертни зали в света радиосимфониците с главния диригент Марк Кадин изпълниха на 27 ноември произведения на Бизе, Дворжак, Лехар, Пучини и..

публикувано на 06.12.18 в 12:19