Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Ерик Уишарт - главен редактор на специалните проекти на АФП, Франция

Ерик Уишарт: Медийната грамотност е противодействието на фалшивите новини

Дезинформацията и фалшивите новини си остават гореща тема пред обществата в целия свят. Рисковете пред журналистиката се засилват и това е и причината да се създават нови  закони срещу новата вълна от  лесно навлизащите фалшиви новини...

публикувано на 20.06.19 в 12:51
Борис Христов

Поставят бюст-паметник на Борис Христов пред Съдебната палата в Пазарджик

В  края на юни в Пазарджик ще открият бюст-паметник на големия оперен певец Борис Христов. Неговата фигура неизменно се свързва с Италия. Каква обаче е връзката между Борис Христов и Пазарджишкия съд, разказа пред БНР председателят на..

публикувано на 20.06.19 в 12:36
Божана Шошкова, която отговаря за културните програми на Гьоте институт, в студио на програма „Хоризонт“

30 години Гьоте институт-България, 30 години без Берлинска стена

Летен празник по случай 30 години Гьоте институт – България ще се проведе в събота от 11 до 23 часа. Празникът ще е на открито – пред сградата на Института, и ще е със свободен достъп. В събота ще затворим ул. „Будапеща“ за движение и ще я..

публикувано на 20.06.19 в 11:58
Богдан Милчев от Института за пътна безопасност в студио на програма „Хоризонт“

Богдан Милчев: Хаос в нормативната уредба пречи да намалеят жертвите по пътищата

„Националният ден за безопасност по пътищата, за какъвто Министерският съвет определи 29 юни , в никакъв случай не е за празнуване. На този ден трябва да дадем много ясна равносметка докъде сме стигнали и накъде ще вървим“. Това заяви пред БНР..

публикувано на 20.06.19 в 11:13

Бум на кърлежи заради липсата на продължителни студове през годината

Всекидневни опашки от чакащи се изливат пред Националната референтна лаборатория по предавани с кърлежи инфекции към Националния център по заразни и паразитни болести. Липсата на продължителни студове и дебела снежна покривка през зимата,..

публикувано на 20.06.19 в 10:53
Българската църква в Будапеща

Българите в Унгария се чувстват уважавани и се гордеят с произхода си

За Унгария българите са истински приятели. А това приятелство е градено над сто години. От няколко поколения доказало се е при исторически обрати и е устояло проверките на времето. „Българските градинари, нашите предци са изградили много силен..

публикувано на 19.06.19 в 17:49
Пламен Димитров- Дружество на психолозите в България

Социална тревожност е когато смятаме, че другите живеят по-добре

Психологически проблем е когато изпитваме непреодолим страх, че другите живеят по-добре от нас. Страхът от пропуснати възможности също е проблем. Това коментира пред БНР д-р Пламен Димитров от Дружеството на психолозите в България. „Това е..

публикувано на 19.06.19 в 16:25
Ние в “Сервантес“ работим в рамките на дипломатическите отношения, но главно в културната сфера, каза директорът на Института Хавиер Валдивиелсо

Директорът на Институт “Сервантес“ е удостоен с “Почетен знак – синя лента“ от Софийския университет

Софийският университет ще удостои с “Почетен знак – синя лента“ директора на Институт “Сервантес“ в България – Хавиер Валдивиелсо. В края на 5-годишния си мандат той ще получи високото отличие на церемония днес от ректора на “Алма Матер“ проф...

публикувано на 19.06.19 в 12:11
Кевин Лорънт и Джо Хофберг

За любовта на един от най-добрите суинг танцьори в света към българските хорá

Кевин Лорънт е един от най-добрите суинг танцьори в света, който освен че близо 20 години е търсен учител по линди хоп танци, е известен и с любовта си към българските хорá и дори има ръчно направена гайда, а професионалният му път неведнъж го води..

публикувано на 19.06.19 в 12:02

"Бутикова" помощ за нуждаещи се, при това – безплатно

Международната организация „Том“ се занимава с „бутикова“ помощ за нуждаещи се, при това напълно безплатно. Организацията вече има филиали в 19 държави, включително и в България. Неин създател е Гиди Гринщайн. В интервю за предаването „Хоризонт до..

публикувано на 19.06.19 в 11:22