Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Савелина Савова, Ирина Недева, Валерия Николова


Публикации

Семейство от великотърновското село Хотница гледа китайските "императорски гъби" шийтаке у нас

Все повече българи се ориентират към здравословното хранене. Част от него са азиатските гъби шийтаке. Наричат ги още императорски гъби и имат 3000-годишна история, през която се превърнали в лечебно средство за дълголетие. Днес за тази гъба се..

публикувано на 25.04.17 в 12:53

Българка, която се занимава с маркетинг, изкачи връх в Непал на 5550 метра

Алпинистът Атанас Скатов ще опита да постави рекорд, като за по-малко от едно денонощие изкачи Еверест и съседния осемхилядник в Хималаите - връх Лхотце. Лина Филипова, която се занимава с маркетинг, е една от малкото жени, изкачили се до Базовия лагер..

публикувано на 25.04.17 в 12:47

Дафина Тончева от Пазарджик сега е успешен инвеститор в САЩ

След като завършва компютърни науки в Харвард, Дафина Тончева прави успешна кариера в една от най-големите софтуерни компании. Интересите на Дафина обаче са в света на инвестициите и след 4 години в Microsoft тя започнала отново да учи - в Станфорд...

публикувано на 25.04.17 в 12:39

Кметът на София е "Рицар на книгата" за втори път

Асоциация „Българска книга“ /АБК/ ще връчи почетната статуетка „Рицар на книгата“ за четиринадесети път от 19 часа в централното фоайе на Музея за история на София. Наградата се присъжда за изключителни заслуги в областта на книгите и четенето...

публикувано на 25.04.17 в 12:30

Експерти: Децата се страхуват преди изпит заради отношението на родителите

Резултатите от изследването на ПИЗА за физическото и емоционалното състояние на учениците не ме изненадват. Някои от тези нагласи са свързани с устойчиви семейни нагласи и базови отношения на родителите към децата. Това каза за предаването „Хоризонт..

публикувано на 25.04.17 в 12:23

Н. Денков: МОН свърши каквото трябваше, за да тръгне висшето образование към по-добро качество

Информацията за търсенето на висшисти и на специалисти със средно образование в сектор "Туризъм" е известна поне от 1-2 години. Това, което направихме тази година, е да довършим процеса на балансиране на приема във ВУЗ, така че да намалим броя на..

публикувано на 25.04.17 в 12:20

Утре ще бъде представянето на книгата "Граница" на Капка Касабова

Историята на границата, където България, Гърция и Турция се сближават и разделят, представя новата книга на писателката Капка Касабова "Граница". Според британската преса творбата е шедьовър и литературно явление на европейския пазар, книга, която много..

публикувано на 24.04.17 в 13:46

Ангел Буров: По света се гордеят с такива улици като столичния булевард "Дондуков"

В петък в интернет официално беше качен проектът за реконструкцията на столичния булевард "Дондуков", а общественото обсъждане беше отложено за тази седмица. Седем граждански организации се обявиха срещу реконструкцията, те изпратиха и писмо до..

публикувано на 24.04.17 в 13:24

Центърът по заразни и паразитни болести прави консултации за ваксините

"Ваксините действат" е мотото на започващата днес Европейска имунизационна седмица. В рамките на тази седмица в Националния център по заразни и паразитни болести ще има безплатни консултации  на пациенти, които имат въпроси, свързани с имунната система..

публикувано на 24.04.17 в 12:43

Четвъртото издание на концерта "Ритъмът на Балканите" ще се състои тази вечер в зала "България"

Концертът "Ритъмът на Балканите" ще се състои тази вечер от 19.30 часа в зала "България". В предаването "Хоризонт до обед" Димитър Христов – диригент на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио представи участниците и..

публикувано на 21.04.17 в 12:40