Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Савелина Савова, Ирина Недева, Валерия Николова


Публикации

2 млн. лева са необходими за възстановяването на най-стария бургаски храм "Св. св. Кирил и Методий"

Близо 2 милиона лева са необходими още за възстановяването на стъклените витражи и реставрация на стенописите на най-стария бургаски храм "Св. св. Кирил и Методий". Преди близо година за празника на града – Никулден, катедралният храм беше отворен..

публикувано на 21.09.17 в 12:21

Д-р В. Димитров: Учениците се чувстват безнаказани, защото не съществуват съответните инструменти

Усетът за спазване на правила и закони се формира в децата от тяхното раждане, каза в "Хоризонт до обед" д-р Валентин Димитров , заместник-председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). Според него у съвременните ученици се е..

публикувано на 21.09.17 в 12:06

Учителската професия – привлекателна или не за младите хора

Изключително важно за работодателя в системата на образованието е да може да предлага, освен т. нар. "вертикално израстване" - и "хоризонтално развитие". Това коментира в "Хоризонт до обед" 30-годишната Даниела Иванова , директор на 202 ОУ "Христо..

публикувано на 21.09.17 в 11:33

Б. Рановски: Всеки ден при катастрофи по пътищата на ЕС загиват 70 души, като двама от тях са в България

На 21 септември в цяла Европа е обявен Ден без жертви на катастрофи. У нас денят се отбелязва за втора поредна година. Страната ни е участник в операция "Едуард" - инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, целта е в..

обновено на 21.09.17 в 11:04

Дигиталният свят - опасност или възможност

В Столичната библиотека се провежда дискусия „Децата в дигиталната ера“, организирана от Университета по библиотекознание и информационни технологии. По време на дискусията ще бъде организиран и училищен хакатон. Доц. Евгения Сендова от Института по..

публикувано на 20.09.17 в 12:06

Тодор Чобанов: Охранителните фирми ще възстановят за своя сметка щетите по Еврейските гробища

В гробищните паркове в София по настоящем има около 250 000 гробни места. Поради огромните си размери, дългата си история и посегателствата Централното гробище е най-трудно за поддържане. Това каза за предаването „Хоризонт до обед“ заместник-кметът на..

публикувано на 20.09.17 в 11:27

На 20 септември започва вторият "Ole фестивал"

Днес от 18.30 часа в Институт "Сервантес" в София е прожекцията на документалния филм "Солени мечти“, който разказва четири човешки истории за мечти, въпреки огромните трудности. Прожекцията е част от кино поредицата "Съвременно испанско кино“. От..

публикувано на 19.09.17 в 14:36

Ръст на необитаваните жилища в София

От известен период от време в централните райони на София се наблюдават необитавани жилища, които нито излизат на пазара за продажба, нито за даване под наем. За това информира в интервю за предаването "Хоризонт до обед" Георги Пейчев , работещ в..

публикувано на 19.09.17 в 14:08
снимки Джаки Пилософ

Поругани са еврейски гробове в Централните софийски гробища

Еврейски гробове в Централните софийски гробища са поругани. За това се разбра от послание до близки и приятели в социалните мрежи, което беше препращано в различни групи. Снимките говорят сами за себе си. В интервю за предаването "Хоризонт до..

публикувано на 19.09.17 в 13:36

Най-прогресиращото училище в България за 2017 година e ОУ "Васил Левски“ в Бургас

Училище със 100 процента ученици от ромски произход спечели първо място в конкурс на образователната платформа Daskal.eu. Учениците от Основно училище "Васил Левски“ в Бургас са показали най-голям прогрес в резултатите на матурите след 7-и клас за..

публикувано на 19.09.17 в 13:02