Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Савелина Савова, Ирина Недева, Валерия Николова, Светослава Кузманова


Публикации

Археолози от 12 държави обсъждат праисторията в Гълъбово

Археолози от 12 държави и ключови за археологията научни и музейни институции се събират за мащабна конференция, посветена на праисторията в Гълъбово.  Професорът по археология и праистория Красимир Лещаков от Софийския университет, който преди години..

публикувано на 23.10.18 в 13:38

Изложбата "Делнична психеделия“ остава в галерия „+359“ само още 3 дни

Остават само три дни, в които можете да посетите изложбата „Делнична психеделия“ в галерия „+359“ във Водната кула в столичния квартал „Лозенец“ , където петима автори от пет държави - Елизабет Молин, Георги Ружев, Том Лок, Рада Букова и Еден..

публикувано на 23.10.18 в 13:07

Обезлюдяването на Босилеград и липсата на работни места подтиква повечето млади хора да емигрират

Да бъдеш посрещнат от топла българска реч в пределите на сръбската държава не е необичайно явление. На едва 128 км югозападно от София българското малцинство в град Босилеград ревностно съхранява своята идентичност десетилетия наред. Над 70 на 100 от..

публикувано на 23.10.18 в 12:37

Фотоизложба на Асен Великов „Бесарабия - извор на красота и родолюбие“

Фотоизложбата на Асен Великов „Бесарабия - извор на красота и родолюбие“ ще бъде открита в Етнографския музей към БАН от 18:30 ч. В експозицията са включени 30 снимки, сподели фотографът в предаването „Хоризонт до обед“ и добави: „Имах щастието да..

публикувано на 23.10.18 в 12:29

Откриват международния фотосалон "Старт фото"

Четвъртият международен фотосалон "Старт фото 2018" ще бъде открит тази вечер от 18.30 часа в галерия "Академия" на Националната художествена академия и ще продължи до 28-и октомври. Салонът е единствен по рода си у нас с раздела си за спорт...

публикувано на 22.10.18 в 13:05

"Живият компютър" Илия Петров - с книга за умножението на много големи числа

"Умножавайте големите числа за секунди“. Това е заглавието на книга, която предстои да излезе на пазара. Изданието е на Съюза на учените в Плевен. Автор е Илия Петров, наречен преди години заради свое откритие в областта на математиката "жив..

публикувано на 22.10.18 в 12:50
Илияна Гаравалова

41% са функционално неграмотните възрастни в България

Един на всеки петима европейци и един на всеки петима 15-годишни е функционално неграмотен, което означава, че не може да чете добре, така че да извлича правилно информацията от различни източници, да я обработва и да взима решения, които се..

публикувано на 22.10.18 в 12:40

Строителните консултанти не могат да променят лоши проекти

Регионалният министър Петя Аврамова обяви предстоящи промени с цел по-ефективен контрол по време на строителство.  Същевременно от Асоциацията на архитектите и инженерите консултанти смятат, че в последно време се уронват авторитетът и престижът на..

публикувано на 22.10.18 в 12:28

София въвежда електрически автобуси за намаляване на замърсяването на въздуха

София въвежда електрически автобуси за намаляване на замърсяване на въздуха, съобщи в предаването "Хоризонт до обед" заместник-кметът на екология на столицата Йоана Христова: "Дойдоха вече първите газови автобуси за тази година, предстои и нови 20..

публикувано на 22.10.18 в 11:35

Мария Торо: Щастлива съм да донеса музиката си в България

Вторият концерт в „София лайв клуб“ от Фестивала за нова музика от Испания и Латинска Америка ще бъде тази вечер от 20 часа. В предаването „Хоризонт до обед“ флейтистката Мария Торо каза, че е щастлива за това, че има възможност да донесе музиката си в..

публикувано на 18.10.18 в 12:22