Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

 Ружа Смилова

Ружа Смилова: Безскрупулно е да се упражнява политическо влияние чрез тиражиране на лични снимки

Може да бъде търсена наказателна отговорност от медия, която разпространява вулгарни снимки. Така Ружа Смилова -  гл. ас. асистент в Софийския университет "Свети Климент Охридски"  коментира случая с публикуваните в информационния сайт "Пик" снимки на..

публикувано на 13.09.19 в 13:27

Катя Кръстанова: Последиците от разпространяване на интимни снимки са изключително тежки

Разпространяването на снимки с интимно съдържание е насилие над жената, злоупотреба с личното пространство на всеки човек, коментира в предаването "Хоризонт до обед" клиничният психолог Катя Кръстанова от Фондация "Асоциация Анимус" - център за..

публикувано на 13.09.19 в 13:14

Започва четвъртото издание на фестивала „КвАРТал“ в София

Четвъртото издание на фестивала „КвАРТал“ започва днес и ще продължи до 15 септември.  В 21:00 ч. е откриващото парти на „КвАРТал“ във French 75. Тогава ще бъдат раздадени програми, които могат да се намерят и по другите локации на фестивала, както..

публикувано на 13.09.19 в 12:28
Проф. Нели Огнянова

Проф. Нели Огнянова: Порното за отмъщение е инструмент на културата на страха

„Разпространението на изображения със сексуален характер без разрешението на лица, без тяхно съгласие е много мощно, крайно средство за натиск.“ Позицията е на проф. Нели Огнянова, експерт и преподавател по медийно право в Катедрата по европеистика..

публикувано на 13.09.19 в 11:27

НПО предлагат пакет от мерки за грижа за децата

Фондация "Лале", Сдружение "Свят без граници" и Сдружение "Самаряни" обсъждат мерки за намаляване на насилието върху децата.  "Това е пакет, който описва седем области, в които е важно да се предприемат интервенции с цел намаляване на..

публикувано на 12.09.19 в 16:09

Наръчник за дигитални умения помага да се разпознае онлайн насилието

Над 6 хиляди са сигналите на горещата линия за онлайн безопасност през 2018 година, две трети от тях са за сексуално насилие над деца, сочат данни на Асоциация "Родители". Кампанията на асоциацията "Героят си ти" цели да предпазва децата от злоупотреби..

публикувано на 12.09.19 в 13:51
Археолози, работещи в пределите на древното селище Хераклея Синтика ще участват във видео мост с

Археологически разкопки в реално време утре сутрин в "Музейко"

Утре сутрин в „Музейко“ ще се състои видео връзка между археолози на терен и посетители на музейния център. Археолозите ще включат камери, за да покажат какво се случва по време на разкопки в реално време. Изследователите на миналото ще отговарят на..

публикувано на 12.09.19 в 13:23

Учени ще проверят грамотността на деца и родители по време на Алея на книгата

"Написаното остава. Пиши правилно" е озаглавена кампания за проверка на грамотността по време на Алея на книгата, която се провежда в момента в столицата. Институтът по български език към БАН е партньор на Асоциация "Българска книга" в..

публикувано на 12.09.19 в 12:02

Мобилно приложение на български дава достъп до глобална образователна платформа

Първото по рода си мобилно приложение у нас със задълбочен материал по основните общообразователни предмети вече е факт. То се изтегля и използва безплатно и е част от глобалната образователна платформа „Кан Академия“, която има своята българска..

публикувано на 12.09.19 в 11:54
Светльо Витков, Ерол Ибрахимов /от ляво на дясно/

Светльо Витков и Ерол Ибрахимов обещават незабравим концерт на 14 септември в Маймунарника

Светльо Витков и Ерол Ибрахимов събират почитатели на концерт на 14 септември, когато ще свирят на открито.  Концертите на открито се получават по-добре, смятат изпълнителите. "На открито е доста по удобно за публиката, освен това Маймунарника е..

публикувано на 11.09.19 в 13:47