Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Савелина Савова, Ирина Недева, Валерия Николова, Светослава Кузманова


Публикации

Андрей Филипов: Всяко хайку е като капчица дъждец по повърхността на езеро

Новата книга на Андрей Филипов "Хайку", с илюстрации на Светлин Русев, беше представена на Пролетния базар на книгата.  За първите си „плахи стъпки“ в хайку Андрей Филипов разказа в „Хоризонт до обед“. „Запознах се с хайкуто може би преди 25..

публикувано на 12.07.18 в 12:25

Домейните на кирилица вече са 3000

Има около 2000 регистрирани .ею домейни, откакто са пуснати на пазара през 2016-а. Това прави около 3000 домейна на кирилица, защото има и 1000, завършващи с .eu на латиница. Това каза за предаването „Хоризонт до обед“ Пламена Аржант – ръководител на..

публикувано на 12.07.18 в 12:20

“Безусловна вярност” на Джеймс Коми - за истините и лъжите, етичното лидерство и решенията

На пазара у нас се появи дългоочакваната биография “Безусловна вярност” на Джеймс Коми. В нея тай споделя неизвестни до момента лични преживявания за някои от най-инфарктните ситуации в кариерата си през последните две десетилетия като служител на..

публикувано на 12.07.18 в 12:06
Хижа

На какви изисквания трябва да отговарят хижите и чия да е отговорността за поддръжката им

От Българския туристически съюз настояват за отпускане на средства от държавния бюджет за ремонт на хижите и за категоризация. Тя се актуализира на всеки 5 години след доклад от комисия към Министерството на туризма и е задължителна, за да бъдат..

публикувано на 12.07.18 в 12:00

Театър под звездите в село Паталеница

Пазарджишкото село Паталеница ще бъде сцена на Шекспиров театър. Тази година под открито небе, в двора на училището в селото, ще бъдат представени два спектакъла. По този начин театралната школа „Петровден“ с ръководител Инна Церовска ще отбележи..

публикувано на 12.07.18 в 11:27

Пленер по живопис за художници с увреждания се провежда в Ловеч

В Ловеч се провежда Националният пленер по живопис за художници с увреждания. С четка в ръка художниците с увреждания изразяват своите мисли, чувства и позиция. Жоржета Георгиева е категорична, че те се справят сами „трудно – като всички художници..

публикувано на 12.07.18 в 11:23
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Младите хора мислят във все по-малка степен за миграция

Българските младежи са първенци на Балканите по използване на свободното време за почивка, но на последно място в употребата на време за самоусъвършенстване, показват резултатите от проучване на „Галъп”.  Само 5 от 100 български младежи до 29..

публикувано на 12.07.18 в 11:04

Платформа събира мненията на гражданите за бъдещата визия на София

Ако искате да станете част от големия разговор как да изглежда София за поколенията, можете да се включите в създаването на тази визия по време на гостуването на австрийския културен павилион на площад "Света Неделя". Близо 1000 души вече са се..

публикувано на 11.07.18 в 12:58

Бизнесът и обществото все повече се ангажират с кръговата икономика

Бизнесът у нас също взема участие по темата за кръговата икономика и започва да предлага алтернатива на пластмасата за ежедневна употреба. Комисията по околна среда в Народното събрание вече използва чаши за кафе, направени от овесени ядки...

публикувано на 11.07.18 в 12:20

Прокуристът на болницата в Червен бряг ще търси отговорност за уронване на престижа ѝ от бивш пиар на Общината

Общо 132 проверки е извършила от началото на годината РЗОК в Плевен само на болничната помощ. Една от болниците, в която е назначена планова проверка през юни, е Многопрофилната болница за активно лечение в Червен бряг. Междувременно, Касата..

публикувано на 11.07.18 в 11:58