Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

ONE DANCE WEEK с 19 събития за Пловдив 2019

“ONE DANCE WEEK - Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс” е акцент в програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. ONE DANCE WEEK е най-големият форум в България, посветен изцяло на съвременния танц...

публикувано на 22.04.19 в 13:44
Дарение на книги за детска болница

Нова книжарница се появи в Пловдив

Нова книжарница се появи в подлез на Пловдив, който свързва „Главната“ с католическата катедрала „Свети Лудвиг“. Това е в рязък контраст с подлезната търговия, където преобладават гащите и чорапите. В книжарничката има нови книги, както и..

публикувано на 22.04.19 в 13:20

Фестивал LUMMIX в Цар-Симеоновата градина

Посетителите на Цар-Симеоновата градина в Пловдив и на Столипиново в нощта на събота срещу неделя станаха свидетели на фестивала LUMMIX, който представя творчески проекти, създадени със светлина. До 2019 г. в Европейската столица на..

публикувано на 22.04.19 в 12:57

Вдъхновен от Пловдив филм-омнибус

Единственото събитие от културния календар на Пловдив – Европейска столица на културата през 2019-та, което предвижда заснемане на кинопродукция, е проектът КиноПловдив. Бюджетът му е 350 хил. лв., като 200 хил. от тях са финансиране от фондация..

публикувано на 22.04.19 в 12:24

От Пловдив до Варна и от „Капана“ до „Таляна“

Проект от Пловдив до Варна и от „Капана“ до „Таляна“ се реализира в Европейската столица на културата и Морската ни столица. Идеята представиха в „Хоризонт до обед“ Гина Кафеджиян от фондация „Пловдив 2019“ и Мартен Демирев от партньорската..

публикувано на 22.04.19 в 12:01
Проф. Ева Волицер

Представят древния език „ладино“ и сефарадски песни

Преподавателят по актьорско майсторство в НБУ проф. Ева Волицер създава спектакъл, основан на древния език „ладино” и сефарадски песни. Чрез изкуство проектът обогатява познанието за миграцията на евреите през XV век и хвърля допълнителна..

публикувано на 22.04.19 в 11:29

Екологичната оценка на автомобилите ще се актуализира при технически преглед

Всички автомобили ще получават периодично актуална екологична оценка. Според количеството вредни газове, които изпускат в атмосферата, те ще бъдат разпределени в екокатегории.  Така при необходимост общините ще могат да въвеждат ограничителен..

публикувано на 19.04.19 в 11:50

Холандски експерт: Поколенията трябва да работят заедно, за да има сигурност в интернет

Поколенията трябва да работят заедно, за да има сигурност в интернет. Това заяви за БНР Ерик Ян Кудак, холандски специалист в областта на киберсигурността. Според него и родителите трябва да бъдат обучени в тази насока. „Няма модул за..

публикувано на 19.04.19 в 11:39

ТУЕС организира изложение на най-интересните проекти на учениците си

Технологичното училище „Електронни системи“ към Техническия университет в София за втора поредна година организира изложение на най-интересните проекти на учениците си. Утре от 10.00 до 17.00 часа ТУЕС ще отвори вратите си за ученици, студенти,..

публикувано на 19.04.19 в 11:19

Тази неделя ще се проведе велопоход в подкрепа на хората с хемофилия

Българската асоциация по хемофилия за четвърта поредна година организира тази неделя велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия под надслов „Движението е промяна“. Инициативата, която цели да привлече вниманието към достъпа до необходимите..

публикувано на 19.04.19 в 10:59