Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Хендрик Ситиг

Хендрик Ситиг: Обществените медии не бива да бъдат инструмент в ръцете на политиката

„Стълб на демокрацията върху разклатен терен“ – така се нарича книга на Медийната програма на фондация „Конрад Аденауер“, която прави обзор на състоянието на обществените медии в Югоизточна Европа.       „Опитът ми в продължение на една година в..

публикувано на 13.11.19 в 13:33
Флоранс Робин

Н. Пр. Флоранс Робин: Трябва да оставим по-добър свят за децата си

"Свободата не е само права, но и голяма колективна отговорност. Ние трябва да оставим по-добър свят за децата си, много по-добър от този, в който живеем днес." Това каза френският посланик Н. Пр. Флоранс Робин пред БНР. В предаването "Хоризонт до..

публикувано на 13.11.19 в 13:22
Филип Димитров

Филип Димитров: Не харесвам аналогиите между днешния ден и миналото

Средновековието се превръща във фокус в новия роман на Филип Димитров, конституционния съдия и бивш премиер. Утре, 14 ноември, от 18.30 той ще представи книгата си „Братя“ в Съюза на архитектите. Това е третата историческа книга на Филип..

публикувано на 13.11.19 в 11:42
Мила Минева

Мила Минева: Едни социологически изследвания дават тенденции, други - моментни картини

Българската социологическа асоциация излезе с декларация, в която заяви, че опитите да се дискредитират социологията и добросъвестните агенции, изследващи електоралните нагласи, са насочени срещу правото на гражданите да получават достоверна..

публикувано на 13.11.19 в 11:39
Книги от

"Библиотека Галактика" става на 40 години

Баготворително събитие днес ще отбележи 40-тия рожден ден на поредицата за фантастика "Библиотека Галактика". Събитието в клуб "Перото" е в памет на Милан Асадуров. През 1979 той създава и става първият отговорен редактор на фантастичната..

публикувано на 12.11.19 в 16:14
Проф. Жени Захариева

Проф. Жени Захариева ще изпълни емблематични творби от Клара Шуман

Тази вечер в столичната зала БИАД  проф. Жени Захариева ще изпълни първата и последната творба, написана от Клара Шуман. В концерта ще участват още  Ангел Станков - цигулка и Христо Танев - виолончело.  Поводът е 200 години от рождението на Клара..

публикувано на 12.11.19 в 15:09

София - все по-разпознаваема туристическа дестинация

Броят на реализираните в София нощувки се е увеличил повече от 2 пъти за периода 2010 - 2018 година, като е нараснал от 1 120 755 до 2 488 490 нощувки на година. Запазва се тенденцията около 2/3 от нощувките да се реализират от чужденци. Това..

публикувано на 12.11.19 в 13:54
Чекпойнт Чарли е един от символите на разделението, сега превърнати в туристическа атракция

Германия с нов туристически облик след падането на Берлинската стена

Германия отбеляза 30 години от падането на Берлинската стена и обединението с редица събития и инициативи. Многобройни тематични изложби, публикации и мултимедийни формати, както и различни събития и конференции  припомнят важните исторически моменти от..

публикувано на 12.11.19 в 12:18

Телемедицината навлиза в 7 общини на Северозапада

Медицинска помощ от разстояние ще оказват на уязвими възрастни хора в Северозападна България. В рамките на проект на Българския червен кръст ще бъдат създадени центрове, които ще получават данни за пациенти с хронични заболявания или трайни..

публикувано на 12.11.19 в 12:10

Костадин Костадинов: Проектът събира работещи текстове

До 5 декември се приемат предложения по поредните промени в Закона за земята.  Проектът е качен за обсъждане на страницата на Министерството на земеделието. Амбициозните промени целят да се направи мега закон за земеделските земи. След два..

публикувано на 12.11.19 в 11:19