Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Савелина Савова, Ирина Недева, Валерия Николова


Публикации
Камен Калев

Камен Калев: Нелепо е да се дават толкова много пари за толкова малко филми

Филмът „Western” на Валеска Гризебах, копродукция с България и заснет изцяло на територията на страната ни, е сред трите ленти-финалисти за Наградата LUX 2017. Сред десетте филма в официалната селекция бяха още „Слава” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов..

публикувано на 28.07.17 в 11:25
На 25 юни 2010-а година бе открит реставрираният Археологически комплекс

Ще стане ли Източната могила - Караново жертва на институционални войни

Преди близо месец група български археолози, архитекти, художници и журналисти започнаха инициатива за спасяването на уникалния археологически обект "Източна могила Караново" на територията на община Нова Загора. Той е заплашен от разрушаване и..

публикувано на 28.07.17 в 10:45

Национален студентски конкурс за проучване на дейността и творчеството на Петър Увалиев

Софийският университет и Фондация „Увалиеви“ обявиха поредния годишен национален студентски конкурс за проучване на дейността и творчеството на Петър Увалиев – емигрантът космополит, родолюбец, ваятел на думи, дипломат, незабравим глас на..

публикувано на 27.07.17 в 15:25
Играчка, разработена за деца със специални потребности за намаляване на стреса, доби популярност по света. На снимката: дете в училище в Берн, Швейцария

Доц. д-р М. Станкова: Речевите нарушения при децата се увеличават

Психолозите наблюдават неразбиране между родители и деца и често възрастните търсят помощ от психолог за децата си, но не и за себе си, коментира пред „Хоризонт“ доц. д-р Маргарита Станкова , директор на Центъра за терапия на комуникативни и..

публикувано на 27.07.17 в 15:10

Резултатите от работата на над 300 екипа за обхващане на децата в системата на образованието ясни до края на октомври

За миналата учебна година 21 хиляди деца и ученици са отпаднали от образователната система и едва 80 процента от съответната възрастова група на деца и ученици, които подлежат на задължително образование, са били записани в училище. Така..

публикувано на 27.07.17 в 14:25

БЧК припомня: Не забравяйте правилата за безопасност във водата

Как днес - за съвсем кратко време и без да се намокрите, може да научите най-важните неща, за да спасите някого от удавяне? Това предлага БЧК, който организира тази вечер от 19.30 в Дома на киното в София прожекция на информационни..

публикувано на 27.07.17 в 14:00

На кого пречат децата!?

На кого пречат децата? Тази провокативно звучаща тема коментираха в ефира на „Хоризонт“ Веселина Докузова и Красимира Хаджииванова . Те разказаха за личния си опит от сблъсъка със служители в различни институции и частни компании заради..

публикувано на 27.07.17 в 13:15

Палестинският посланик Н. Пр. Ахмед Ал Мадбух за културното наследство в Светите земи

Предаването „Хоризонт до обед“ предоставя право на отговор, поискано от палестинския посланик у нас Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух след излъчен преди ден материал за едно от свещените места в Хеброн - почитан от юдеи и мюсюлмани вековен храм...

публикувано на 27.07.17 в 12:10

Учредяват сдружение "Лидери за европейско образование"

От 22 юли в процес на учредяване е Сдружение "Лидери за европейско образование" /ЛЕО/. Правят го група студенти, вдъхновени от примера на Кезим Медев, човекът, който се осмели да изобличи преподавателят от УНСС, който за празен лист на изпит..

публикувано на 26.07.17 в 13:11

"Множества на несъгласните: Антропология на протестните движения от 2009 до 2013 г. в България"

"Множества на несъгласните: Антропология на протестните движения от 2009 до 2013 г. в България“ – така се казва изследването на Валентина Георгиева от Софийския университет. В периода от 2009 до 2013 г. в България най-масовата и..

публикувано на 26.07.17 в 12:56