Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служителите в Спешната помощ минават на 7-часов работен ден

Снимка: Радио Шумен

Работещите в Спешната помощ минават на 7-часов работен ден и така заплатата им ще се увеличи. Това съобщи министърът на здравеопазването Мирослав Ненков.

Министър Мирослав Ненков обясни, че заплатата на работещите в Спешна помощ ще се изчислява на 7-часов работен ден, а те ще работят на 12-часови дежурства. Така те ще получат малко повече пари, защото изработените часове над седемте часа ще се заплащат като извънреден труд. 

В коментар по проблема за липсата на ваксини за бебета, Ненков уточни, че една фирма е подала цена за производство на шествалентната ваксина за бебетата, родени след 1-ви юни тази година, но следващата седмица ще има яснота, дали Министерството ще се договори за доставката с нея. 

Министърът на здравеопазването участваше в началото на заседанието на Надзорния съвет на Здравната каса, който обсъжда разпределението на парите от актуализацията на бюджета на Касата. Министър Ненков посочи, че той подкрепя и нова актуализация от 117 милиона лева , която се иска от Здравната каса, но това предложение ще бъде отправено вече към следващия парламент. 

На  въпрос на "Хоризонт", как е приключила проверката на Агенцията за финансов надзор, министър Ненков уточни, че има незначителни забележки по финансовото състояние на Министерството и ще се наложат ограничения заради актуализацията на бюджета на Здравната каса, но ще има достатъчно средства за заплати на ведомствата, подчинени на Министерството на здравеопазването.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени