Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Загубихме мача още преди да сме го започнали, не коментирам Соколов

Снимка: fivb.org

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов коментира пред Българското национално радио (БНР), че нашите волейболисти са загубили мача още преди неговото начало заради страха и уплахата, с които се появиха на игрището в зала "Сподек" в Катовице. 

Единственото, което може да се каже, е, че това е мач, който бе загубен още преди да е започнал. Загубен не от мисълта за Германия, а от написаното на фланелката. Не мога да кажа, че Бразилия са си направили най-добрия мач. Разбирам да има респект към Бразилия, защото и аз имам респект към тях, но до момента, в който изляза на игрището. Но от този респект не можахме да се отърсим два гейма и половина. Започнахме да играем в третия гейм, да се държим близко и в крайна сметка в края на гейма те по-спокойни, водейки с 2:0 си направиха техните важни точки и двата брейка, които решиха гейма, заяви Пламен Константинов.

На въпрос за играта на Цветан Соколов Константинов помоли да преминем към следващия въпрос:

Не коментирам играта на Соколов. Не ни вървеше и сервиса, но не само на Соколов, а почти на никой. Отдавам го в съвсем малка степен и на това, че те са привикнали към залата, а ние не я чувстваме толкова добре. Мисля си, че може да има реакция и да излезем различно срещу Германия. В лошото трябва да търсим и нещо добро. Надявам се да проявим някакъв егоизъм и злоба и след като не можахме да изкараме това нещо, което го стискахме днес през целия мач. Няма да е лошо Германия да си плати за това нещо, пък от там насетне ще си гоним следващите мачове, каза още Константинов след загубата от Бразилия с 0:3. 

Тодор Скримов също коментира загубата:

Мисля, че тръгнахме сковано в първия гейм и не можахме да се отпуснем. Може би някъде чак в третия започнахме да играем по-освободено, но беше късно. Не трябва да се правят големи драми. Все пак това е Бразилия и винаги ни е било много трудно срещу тях. Така че няма страшно, продължаваме напред и мислим за следващия мач с Германия. Няма значение, мисля, че не е толкова фатална тази загуба от Бразилия. Може би мачът с Германия ще бъде разковничето на тази втора фаза, ще видим. В последно време имаме надмощие над тях, доста често ги побеждаваме и да се надяваме - да продължим традицията и утре.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна