Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай блъсна с автомобила си бебешка количка, детето загина на място

| обновено на 11.09.14 в 18:07
Снимка: БГНЕС

Положителна е пробата за алкохол на граничния полицай, който помете 11-месечно бебе на тротоар в созополското село Крушевец. Дрегерът е отчел 0.63 промила. Трагичният инцидент стана на главния път Бургас-Малко Търново тази сутрин.

36-годишният Красимир Стоянов е задържан в полицейското управление в Созопол за 24 часа. Утре ще станат ясни резултатите от кръвната му проба. Тъй като е служител на Граничното полицейско управление - Малко Търново, срещу него е образувано дисциплинарно производство.

Тази сутрин 10 минути след 9 часа Стоянов е пътувал с личния си автомобил от Малко Търново към Бургас. Колата се е завъртяла на пътя, влязла е в насрещното платно и е помела детската количка. Красимира е била в детска количка, която майката Нонка Кънева е оставила на тротоара пред хранителен магазин в центъра на селото. Отвън е играел и 8-годишният й син, който е невредим.  Продавачката разказа: 

И двете чухме удара. Тя си тръгваше, количката беше на стъклото отвън. "Няма я количката, детето ми отиде", се развика тя и хукна навън. 

Съпругата ми е в шок, заяви покрусеният баща Красимир Кънев.

Нарушението е фрапиращо, категоричен е адвокатът на семейството Пламен Найденов

На тротоар с такава скорост, с такова незачитане на правилата, пресичане на линия, навлизане в насрещната лента за движение!

Свидетели твърдят, че колеги на граничния полицай, пристигнали на мястото, са му давали кисело мляко, за да бъде неутрализиран алкохолът. По делото се работи. Предстои назначаването на експертизи. Когато се съберат достатъчно доказателства, ще има обвинения, уточниха от Окръжната прокуратура в бургас.

Пътят е главен, отдавна настояваме за изкуствени препятствия, уточнява кметът на Крушевец Иван Иванов

Ще се вземат големи мерки. Предполагам вече никой няма да отказва, както досега се е случвало. Когато правиха пътя, исках да се направят легнали полицаи. Тяхното мнение беше такова - не може на международен път да се сложат легнали полицаи.

Карал е с превишена скорост и не е вземал завоя, има преди това пътека, пешеходна, всичко е било на тротоара. Дали е заспал, дали е алкохол?! В момента било някакъв ужас от полицаи и гранични полицаи. Сега отивам да видя какво става. Дали му млека да пие, може и алкохол да е ползвал, за да може да убие алкохола млякото. 

След тежкия инцидент, директорът на Гранична полиция Захарин Пенов е разпоредил проверка и допълнителни мерки в звената на службата в страната. От МВР припомнят, че служителят е задържан за 24 часа в Районно управление на полицията в Созопол.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна