Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граничният полицай, който прегази бебе в Крушевец, е карал пиян

Снимка: Архив
Граничният полицай Костадин Стоянов, който на 11-и септември прегази 11-месечно бебе в созополското село Крушевец, е карал в пияно състояние. Това показват данните от  допълнителната експертиза,  съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Бургас Красимира Кателиева:

По започнатото досъдебно производство за извършване на престъпление по транспорта от Костадин Стоянов, водено по чл. 343 от Наказателния кодекс, е назначена и извършена съдебно-медицинска експертиза, която е изследвала кръвна проба, иззета от обвиняемия по метода "Видмарк". От заключението от тази експертиза се установява, че същият е бил с концентрация на алкохол 0,58 промила към момента на извършване на деянието. Това е основание за квалифициране на престъплението като извършено в пияно състояние.

Прокуратурата поиска допълнителна експертиза, след като първите резултати за наличие на алкохол в кръвта на граничния полицай Костадин Стоянов се разминаваха. По делото е назначена и тройна автотехническа експертиза, след което ще бъде прецизирано обвинението срещу граничния полицай. В момента Стоянов е с мярка за неотклонение "домашен арест" и няма основание тя да бъде променена, допълни прокурор Красимира Кателиева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна