Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи и надзиратели се събраха за протест в центъра на София

Снимка: БГНЕС

Стотици служители на МВР и надзиратели в затворите се събраха в градинката пред джамията в София, откъдето започва днешният им протест. .
Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите на МВР обясни, че причината за недоволството им е задкулисното поведение на социалното министерство и изцяло на правителството на служебния кабинет по отношение на това дали в крайна сметка ще бъде променена възрастта за пенсиониране на служителите в сектор "Сигурност". В коментар така на думите на социалния министър от последните дни, че ще бъде даден гратисен период от две-три години на служителите, Валентин Попов допълни, че всъщност протестът не е точно срещу това дали ще бъде променена възрастта за пенсиониране, а срещу начина, по който се взимат тези решения, без яснота и без преговори с полицейските синдикати.
Полицаите и надзирателите ще поемат към социалното министерство, а от там протестът ще продължи пред президенството, тъй като от полицейските синдикати смятат, че след като президентът е назначил служебното правителство, той носи отговорност за неговите действия. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна