Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Iggy Azalea с поредно попадение в Америка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралийският модел и изпълнител Iggy Azalea присъства усърдно в класациите тази година. Work, Fancy и Black Widow се нареждат в списъка с един от най-силните на 2014-а. Има вероятност и новото й да ни хареса. Ако сте се накефили на Fancy (дуетът с Charli XCX), то Beg For It същоще ви допадне. В него можете да чуете гост-вокалиста от Дания MØ. Песента е сякаш хибрид между Black Widow и Fancy и става за танцуване.

Официалната премиера беше миналата събота по време на предаването Saturday Night Live, където новата за светлините на прожекторите MØ видимо притеснена не се справи с живото изпълнение. Веднага след това в социалните мрежи феновете изразиха своето недоволство, а Azalea побърза да подкрепи певицата и обеща по-добро представяне на Американските музикални награди, които са в края на месеца. Провалът в Saturday Night Live не повлия на радиостанциите в Щатите, които избраха именно Beg For It за най-често прибавяната нова песен.

Електронният денс в комбинация с яки вокали е една от характерните черти на съвременната попмузика. Достатъчно е да споменем Sam Smith, който, преди да започне соловата си кариера, беше включен в някои от най-запомнящите се електронни парчета на тази и миналата година (Latch, La La La). Подобен успех имаше и за Rather Be на Clean Bandit с приятния глас на Jess Glynne. Тяхното сътрудничество проработи толкова добре както на Острова, така и в Америка, че те решиха да се съберат отново.

Заглавието е Real Love и може да се каже, че в него има потенциала на Rather Be. Jess ни разказва история за истинска любов на фона на характерните цигулки с малко привкус на денс музиката от края на 80-те и началото на 90-те. Бъдещият хит дава възможност на Glynne да покаже възможностите на пленителния й глас. На музикалния пазар във Великобритания Real Love излиза на 16-и ноември. Той е от преиздадената версия на албума New Eyes.

Една от най-прибавяните нови песни в класацията за арендби и хипхоп на Щатите е I Don’t Mind на Usher. Тя се появи за първи път през лятото, но едва сега започна да набира скорост в американския ефир. Ако се заслушате внимателно в текста, може спокойно да кажете, че в песента Usher оказава силна подкрепа на момичетата, които се занимват със стриптийз. С кадифения си глас героят уверява своята приятелката, че за него няма значение каквото тя работи, защото в крайна сметка се прибира у дома при него, а не при някой друг.

В продуцирания от Dr. Luke трак Usher пее "Бейби, не ми пука ако танцуваш на пилона / това не те прави лека жена... Може да си сваляш дрехите, стига да се прибираш у дума / Не ми пука".

В I Don’t Mind можете да чуете и рапъра Juicy J. Парчето е от предстоящия му албум UR, в който се очакват колаборации с Drake, Nicki Minaj и Skrillex. В събота започва и турнето UR Experience с участието на рапъра August Alsina.

Oще за актуалните хитове и артисти можете да научите в следващото издание на Music Point.

Music Point – петък от 19.00 до 21.00 по Хоризонт!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени