Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Монтана е готова за зимния сезон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Община Монтана обяви готовност за зимния сезон. Осигурени са необходимите инертни материали за поддържане на пътищата.

При необходими за зимния сезон средно 1000 тона пясък и 120 тона сол, в складовете на общинската фирма "Чистота" в момента има 300 тона пясък и 20 тона сол. До седмица ще бъдат доставени недостигащите количества инертни материали, увери кметът на Монтана Златко Живков.

В следващите четири месеца, без значение какви са прогнозите - ноември, декември, януари, февруари основно, бих добавил даже пет - и март, общинската фирма ще има пълна готовност за зимно поддържане на пътищата и тротоарите на община Монтана. Това с тротоарите обаче не е задължение само на общинската фирма. Искам да помоля и да кажа на всички граждани, на всички фирми, че ние като граждани също имаме определен вид задължения, каза Живков.

12 специализирани машини ще работят за почистването на улиците и тротоарите в общината през зимния сезон. Извършено е разпределение на 160-те служители на фирма "Чистота" по райони, определени са маршрути и е осигурена система за оповестяване. По предварителни разчети зимната поддръжка на общината ще струва около 150 хиляди лева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна