Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем души са ранени след удар на трамвай и автобус в столицата

| обновено на 10.11.14 в 17:45
Снимка: Ивайло Михайлов
Осем души са ранени при тежка катастрофа между трамвай и автобус в центъра на София. Причината  автобусът минал на червен светофар. 

Минути преди 11.00 часа автобусът, движещ се по линия 72,  навлиза на кръстовището на булевардите "Драган Цанков" и "Евлоги и Христо Георгиеви" на червен светофар. Шофьорът вижда идващия от Строителния техникум трамвай и първо натиска спирачка, а след като автобусът не спира, дава газ, за да избегне сблъсъка. Това не се случва. Трамваят го удря, след което излиза от релсите и се накланя на една страна. И в двете превозни средства има пострадали.

Виновен е шофьорът на автобуса. Мина на червено. Той сам си каза. Аз го питам колко стаж има, а той казва – три месеца.

Бях в трамвая. Този автобус в последния момент ни засече. Трамваят тръгна да се обръща и ние от лявата страна се изпързаляхме надясно.

Шофьорът на автобуса, Станимир, разказва, че според него спирачката не е задействала.

За броени минути на място са изпратени шест линейки. Осемте пострадали са откарани в болница "Пирогов" и във ВМА. В късния следобед постъпва още една жена. Ватманката на трамвая е с най-тежка контузия.

Началникът на КАТ–София Тенчо Тенев каза пред "Хоризонт":

Всички категорично твърдят, че автобусът, който се движи по булевард "Евлоги и Христо Георгиеви", на кръстовището на булевард "Драган Цанков" е минал на червен светофар и е блъснат от трамвая, който се спуска от Строителния техникум към кръстовището. За наша голяма радост движението на травмая не е било толкова бързо и тъкмо е потеглял и не е успял да спре, трябвало е, може би, част от секундата, за да се размине удара. На водача на автобуса му беше направена кръвна проба, не е употребил алкохол. По наша информация от три месеца е шофьор на автобуса, който управлява в момента.

Полицията и експерти от Столична община извършиха повторни огледи и на трамвая и на автобуса. Около час и половина след инцидента движението в района беше възстановено.

Повече за инцидента можете да чуете от звуковите файлове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени