Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Христов: Не съм притеснен от това, което се случва в Реформаторския блок

Снимка: БГНЕС

Не съм притеснен от това, което се случва в Реформаторския блок, каза заместник-председателят на СДС Румен Христов в интервю за предаването "Преди всички".

Това за мен е една успешна формула, един успешен проект. Ние успяхме да се наложим още на евроизборите, след това и на парламентарните избори, каза Христов и добави: Смятам, че ако нямаше загуба на време и насочване към съюзния конгрес, който не се състоя, щяхме да имаме по-добър резултат. Една коалиция от пет коалиции работи нелесно, но Реформаторския блок се състои от разумни хора, хора с опит или млади хора с добро образование.

Ние можем да имаме една малко по-силна консолидация по отношение на председателския съвет и на неговите действия и да върнем в действие Изпълнителния съвет, каза още той.

По отношение на поемането на културната комисия от Слави Бинев, Христов каза: Практиката в парламента е когато се предлага комисия на една политическа формация, тя определя кой да бъде председател на тази формация. Няма да коментираме това решение, защото това е решение на Патриотичния фронт. Така са решили, така са постъпили.

Цялото интервю на Таня Милушева с Румен Христов чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна