Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорите на "ХаХаХа" съчетават изкуство и забавление в импровизационните си спектакли

4
Петър Мелтев и Ивайло Рогозинов
Снимка: hahahaimpro.com
Днешните ни гости са представители на младото поколение актьори и са олицетворение на онова, което най-много вълнува публиката в наши дни – синтез от разнообразие и изненада. Разговаряме с две от талантливите момчета в трупата на „ХаХаХа“ – Ивайло Рогозинов и Петър Мелтев.

Първата професионална трупа за импровизационен театър в България „ХаХаХа“ е създадена на 5 юли 2009 г. от петима актьори, дипломирани в класовете на Крикор Азарян, Снежина Танковска и Димитрина Гюрова. Пет години по-късно членовете на „ХаХаХа“ са вече утвърдени таланти, чийто стил се разпознава лесно и се запомня задълго. Запазената им марка е да провокират собственото си въображение и да превръщат публиката в основен герой на дадено представление.

В навечерието на празниците „ХаХаХа ИмПро“ представя първия импровизиран уестърн „Стреляй на режисьора Ж. Дурангов на голямата сцена на НАТФИЗ на 15.12.14 от 20ч. Актьорите успокояват, че все още има билети за представлението и приканват: „Ако си достатъчно уверен, обяви дуел и… СТРЕЛЯЙ!“

Чуйте какво е особеното на импровизационния театър, къде е границата между импровизация и солидна творческа подготовка и как се прави импровизиран радио трейлър на „Стреляй“ - в разговора на Мариана Гомилева с Ивайло Рогозинов и Петър Мелтев от „ХаХаХа“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени