Дядо Коледа пристигна на летище София

БГНЕС

И тази година Дядо Коледа и Снежанка пристигнаха с хеликоптер на летище София. Те донесоха много радост и подаръци на децата.

Добрият старец долетя от далечна Лапландия. Най-нетърпеливите го посрещнаха на летището. Дядо Коледа обяви, че няма непослушни деца, затова и тази година ще изпълни всички желания от писмата, които е получил.

На децата пожелавам да са живи и здрави - това е най-важно, а след това да слушат много родителите си, обаче и родителите им да ги слушат понякога, каза шеговито добрият старец. Той им пожела още и много успех в училище.

Децата пък си пожелаха всички да са щастливи и да са със семействата си.

Още от категорията

Издирваният за грабеж Красимир Пешев - Мраморския се е предал в СДВР

Издирваният за грабеж Красимир Пешев - Мраморския се е предал в СДВР, научи "Хоризонт". Срещу Мраморския има задочно обвинение, че на 11 декември е участвал в обир на каса в столичният квартал "Люлин". Двама души бяха задържани от полицията тогава, а Пешев и още един предполагаем участник в обира избягаха. 

публикувано на 19.01.18 в 12:42

Българите не оправдават домашно насилие, но и не приемат социални роли на половете

Българите не оправдават домашно насилие, но и не приемат социални роли на половете, показва изследване на "Галъп интернешънъл". Темите на Истанбулската конвенция по-скоро разделят обществото, отчита последното проучване на агенцията. Почти 90 процента от анкетираните не са съгласни с тезата, че жената трябва да се подчинява на мъжа. Проучването на..

публикувано на 19.01.18 в 12:41

Велик е нашият войник

Ако си спомняте преди време вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че у нас вече ще има платена доброволна казарма. Г-н Министърът е твърдо убеден, че младежите и младите мъже у нас трябва, ако желаят, да получат професионална военна подготовка. Чета, че процесът по военното образование на подрастващите е вече в ход. Още от..

публикувано на 19.01.18 в 12:27

Най-малко 10 жертви на бурята в Европа, 8 от тях - в Германия

Бурята Фридерике отне живота на най-малко десет души в Европа в последното денонощие, като 8 от тях - в Германия. Очаква се ураганните ветрове да отслабнат днес (петък), след като бурята се измести към Полша. Най-силните пориви на вятъра бяха 200 километра в час и доведоха до хаос във въздушния и наземния транспорт. За първи път от 2007 г...

обновено на 19.01.18 в 12:15

Учени разработват кръвен тест за ранно откриване на осем вида рак

Учените се приближават все повече към една от най-големите цели на медицината - универсален кръвен тест за рак. Екип в университета "Джонс Хопкинс" са изпробвали метод, който открива осем общи форми на заболяването. Те се надяват да създадат годишен тест, предназначен за ранно откриване на рака. Туморите отделят малки частици от тяхната мутирала ДНК и..

публикувано на 19.01.18 в 12:14

Грипна епидемия е обявена в община Благоевград

В община Благоевград е обявена грипна епидемия, съобщиха от Районната здравна инспекция. Във ваканция излизат всички училища от понеделник , а в детските градини ще приемат само  здрави деца.  От 22 до 24 януари влизат в сила забраните за планови операции и свиждания в болничните заведения.  В грипна ваканция излизат всички училища на територията на..

обновено на 19.01.18 в 12:11

Местят част от инфраструктурата на „Галилео“ в Испания заради Брекзит

Част от инфраструктурата на сателитната система „Галилео“ ще бъде предислоцирана от Великобритания в Испания заради Брекзит, съобщиха от Европейската комисия. Разполагането в Лондон на помощния наблюдателен център за спътниковата система за навигация „Галилео“ започна през 2010 година след спечелен конкурс в сериозна конкуренция от други места в..

публикувано на 19.01.18 в 11:58