Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има блокирани пътища в Северна България

Снимка: БГНЕС

Второкласният път между Враца и Оряхово е непроходим в участъка между селата  Алтимир и Липница. Няколко тира са задръстили пътя и са се образували колони от чакащи автомобили. Обходните маршрути също са трудно проходими заради натрупаните преспи. Почистването е изключително затруднено заради снегонавяванията. Скоростта на вятъра е около 100 км/ч. Преспи има по второкласните пътища в общините Бяла Слатина, Оряхово, Борован и Козлодуй. Тежка техника разчиства трасето, за да осигури извозването на работниците от АЕЦ "Козлодуй". От пътната агенция призовават да се пътува само в краен случай.

Усложнена е пътната обстановка във Видинска област. Поради снегонавявания са затворени 3 пътни отсечки. Ограничено е движението по третокласния път Бранковци-Раковица поради снегонавявания и образувани преспи. Заради снегонавявания и инцидент с почистващата техника е затворен пътят до село Киреево,  

В Плевенска област заради продължителния снеговалеж и навявания е ограничено движението на автомобили над 12 тона  по пътя Плевен-Ловеч. Временно са затворени два пътни участъка - от Долна Митрополия до Тръстеник и между селата Обнова и Козар Белене. Проблемите с електрозахранването в някои населени места на областта са отстранени и към този момент няма селища в района без ток. Дебелината на снежната покривка е около 25 сантиметра.

Снегонавявания, преспи и ограничена видимост затрудняват движението в  Ловешко. Затворен за движение е пътя между селата Деветаки и Брестово, а пътуващите от Ловеч към селата Владиня и Горан трябва да използват обходни маршрути. Четири села в община Ловеч и част от Ловеч продължават да са без ток заради аварии. Снежната покривка в областния град е 17 сантиметра, на места вече е над 20, а скоростта на вятъра е достигнала 15 метра в секунда. Няма бедстващи хора. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна