Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс призовава хората да правят нови неща от предмети за еднократна употреба


Конкурсът „Земята не е за еднократна употреба“ е новата инициатива на младежката мрежа на екологично сдружение „За Земята”. Целта на изявата е създаване на произведения на изкуството от боклуци от стоки за еднократна употреба. Конкурсът е 3 категории - Скулптури, Бижута и Битова техника.

За предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Кристиян Найденов от младежката мрежа на сдружение „За Земята“ сподели, че е осигурено и творческо пространство за тези, които не желаят да работят с боклук в домовете си. Формулярът за участие е на фейсбук страницата на събитието. Найденов допълни:

С този конкурс не смятаме, че можем да решим проблема, но смятаме, че можем да привлечем вниманието и да накараме хората да се замислят за тези отпадъци. От тези продукти могат да се направят много нови неща, виждал съм много примери. Условието е хората да вземат собствени отпадъци, могат да съберат и от някоя градинка – кофички от кисело мляко, бутилки от минерална вода, списания стари, които не им трябват, използвани предмети. Участието може да бъде индивидуално и групово.

Изработените експонати ще бъдат изложени на изложба, а след това авторите им могат да ги отнесат със себе си или да участват с тях на благотворителен търг в помощ на високопланинското почистване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени