Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строителен предприемач и съпругата му бяха разстреляни снощи пред дома им

| обновено на 09.01.15 в 07:23
Снимка: БГНЕС


МВР издирва убиеца на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия. Те бяха застреляни късно вчера пред дома си в столичния квартал "Витоша". 

Днес сутринта на мястото на инцидента е извършен втори оглед. Стана ясно, че по двете жертви е стреляно 8 или 9 пъти. Това сочи неофициална информация от СДВР. Стреляно е с пистолет, но все още моделът и марката не са ясни.

Криминалисти обясниха, че липсата на осветление в района е улеснило още повече нападателя, който е успял да избяга незабелязан.

В Столичната полиция се работи по версията, че убийството може да е свързано с дейността на Митко Дамянов като строителен предприемач. Търси се и връзка между снощния случай и палежа на автомобила на семейството, станал преди повече от година и за който има преписка в 4-то РУП в столицата.

Предприемачът е живял в жилището, пред което е застрелян, от близо 20 години, разказаха негови съседи.

Телата на Дамянов и жена му са открити снощи от техен познат, който се обажда в полицията. Малко по-късно на мястото пристигат екипи на полицията, както и цялото професионално ръководство на МВР – главният секретар на министерството Светлозар Лазаров, шефът на "Охранителна полиция" Тодор Гребенаров и заместник-директорът на СДВР Христо Терзийски.

Съседи разказаха, че преди време Митко Дамянов се занимавал със строителен бизнес, в последните години обаче е бил зает с друга дейност, която хората не уточняват.

Най-вероятно става въпрос за поръчков разстрел, тъй като се предполага, че убиецът е издебнал семейството пред блока, в който то живее, изчакал е мъжът и жената да слязат от автомобила им, открил е огън по тях, след което е избягал.

През 2011-а година над 60 души са подали жалба до тогавашния главен прокурор Борис Велчев срещу действията на Митко Дамянов. Тогава той е бил уличен като един от няколко души, които са взели пари "на зелено" за строежи на кооперации в София, след което не са изпълнили задълженията си.

От МВР все още не уточняват дали срещу убития се е водело разследване.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени