Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 10 дни ще стане ясна причината за смъртта на починалите мъж и дете в Равда

До 10 дни ще стане ясно каква е причината за смъртта на 40-годишния мъж и неговия син на 11 години, които бяха открити в постройка край Равда тази сутрин. Съдебните лекари посочват като възможни причини измръзване, хранително или алкохолно отравяне.

Порутената постройка, в която се е настанило семейството бездомници от ромски произход, се оказа собственост на "Ученически отдих и спорт" към Министерството на образованието. Сградата не се охранява, защото в нея няма имущество, което може да бъде откраднато, каза ръководителят на отдела Емануил Райчев:

Три постройки са, те не са изоставени. Не се охраняват. Има домакин, той извършва периодичен оглед на сградите. Ние и друг път сме гонили клошари оттам. Проблемът при тези хора е такъв, разбирате ли, те понеже знаят, че ги гоним, те през деня не седят там. Обикалят по кофи, обикалят напред-назад и вечерно време, когато знаят, че е приключило работното време на домакина, човекът, който може да ги изгони от лагера, се свиват в някой ъгъл и пренощуват.

Резултатите от назначените експертизи ще покажат каква е конкретната причина за смъртта на двамата. На този етап няма данни за насилие или умишлени действия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени