Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха четирима нападатели на британски граждани

Снимка: БГНЕС

Четирима криминално проявени мъже от Нова Загора и Раднево са задържани за нападение над британски граждани в сливенското село Биково. Те са безработни, осъждани за кражби.

Престъплението е извършено в 01.00 часа през нощта на 29-и януари в дома на английско семейство в село Биково, каза директорът на областната полиция в Сливен, комисар Чавдар Божурски:

Става въпрос за предварителен сговор, предвид информацията, която са получили извършителите предварително от домашната прислужница на семейството, че в касата на семейството в този ден трябва да е налична сумата от 50 хиляди лева, предназначена за операция на съпруга, който е трудно подвижен. Това е целта на въоръжения грабеж, именно тази парична сума. Заплашили са двамата английски граждани с нож, за да установят кода на касата, но не успяват с него да отворят касата и се налага да я разбият. 

Англичанинът е с порезни драскотини в ръката и шията.

Четиримата мъже са откраднали 1200 лева, златни накити, два лаптопа, видеокамера, колекционерски предмети с антикварна стойност - монети, кортици, саби от втората световна война, револвер, газови пистолети. Антикварните предмети били изхвърлени в реката.

Сливенската окръжна прокуратура е повдигнала срещу четиримата обвинение за грабеж в условията на опасен рецидив. В понеделник ще им бъде поискана постоянна мярка за задържане.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени