Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: Доволна съм от представянето на гимнастичките

Снимка: БГНЕС
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева е доволна от представянето на българските гимнастички на Световната купа в Лисабон (Португалия). Ансамбълът за жени спечели сребърен медал на финала на два обръча и три чифта бухалки, а Мария Матева се класира шеста на обръч и седма на бухалки на финалите на отделните уреди.

Много съм доволна от представянето на целия отбор като цяло – ансамбъл и индивидуално жени. Доволна съм и от отзивите за ансамбъл девойки. Бихме могли да искаме повече, но все пак сме в  началото на сезона. Ансамбълът успя да навакса в класирането в многобоя след грубите грешки в първото изиграване с ленти след много силна и категорична игра на обръчи и бухалки. Това показва  рутина, психическа устойчивост, силна воля и класа. Грешките трябва да бъдат правилно анализирани. Сребърният медал и силната игра на финалите доказва, че този отбор умее да се абстрахира от грешките и да възкръсне с подобаваща му силна игра
, заяви Раева.

Тя каза още, че трябва много да се работи за отстраняване на недостатъците и натрупване на сигурност в изпълненията, както и за чистота и артистичност.

Според Илиана Раева ансамбълът девойки е с едно от най-сложните съчетания.

Момичетата допуснаха груби грешки и на трите изпълнения, но това е първото им излизане на международен килим с елита на света. За твърде краткото време, в което работят, ще кажа, че направиха много, и вярвам, че през оставащите дни до Европейското първенство ще успеят да стигнат желаната форма, коментира президентът на Българската федерация по художествена гимнастика.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени