Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бащата на намереното край Пасарел убито дете няма да бъде разпитван в близките дни

Снимка: МВР

Бащата на 5-годишния Никита Леонтев, намерен убит край Пасарел, няма да бъде разпитван в близките дни в полицията, научи "Хоризонт". В същото време, бабата на детето, която живее в Русия, го е разпознала на снимките.

Убитият Никита е бил разпознат от неговата баба в Русия. Това съобщава упълномощеният при руския президент по правата на детето представител Павел Астрахов, цитиран от местни медии. В България продължава разследването на престъплението, убийството на петгодишния Никита и 35-годишната му майка Ана. Делото е взето под особен контрол. От Русия заявяват, че работят в сътрудничество в руското Министерство на външните работи и българските власти.

В същото време близки до разследването в България обясниха пред  "Хоризонт", че първата ДНК експертиза е доказала само родствена връзка между жената, открита край Приморско, и детето в куфара. Заради това са назначени още експертизи, резултатите от които се чакат до няколко дни. Близки до случая обясниха, че все още е рано да се говори за конкретен извършител, тъй като историята с двойното убийство все повече се заплита.

Днес стана ясно, че убитата жена, за която се предполага, че е Анна Леонтева, е била в процес на развод с бащата, но той ги е издържал. Тя е била държавен служител в Пермския край, но преди няколко години е напуснала Русия. В същото време следственият комитет на Русия е започнал разследване по случая с убийството. От там заявяват, че в рамките на производството ще  бъде поискана помощ от българските власти. Към разследването вече се присъедини и Интерпол, съобщават руски медии.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени