Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Vivapiano 2015 започва с концерт на победителите от миналогодишното издание на конкурса

Хасан и Ибрахим Игнатови
Снимка: VivaPiano 2014

Софийската филхармония и Фондация „Арденца” ни канят на концерт - откриване на Международния конкурс за пианисти-непрофесионалисти Vivapiano 2015.

Новото издание на конкурса ще бъде открито от миналогодишните носители на Grand Prix Junior и наградата на публиката на Vivapiano 2014 – Хасан и Ибрахим Игнатови и носителят на Grand Prix за 2014 г. Александър Константинов, със специалното участие на „София квартет” и на актьора Ицко Финци.

Момчетата, които вдигнаха на крака цяла България и хора от всички страни в Европа по време на детската "Евровизия" със своето изпълнение, имат над 40 награди от България, Турция, Македония, Австрия и Русия. На 12-годишните музиканти предстои да сбъднат мечтата на мнозина именити музиканти – да свирят в Карнеги хол, Ню Йорк. Но преди да покорят една от най-големите световни зали, ще свирят пред публиката в зала "България". Виртуозни, слънчеви и атрактивни музиканти, които ще ни очароват с две от най-прелестните творби на Моцарт.

Изключително удоволствие ще бъде изпълнението на Александър Константинов, който спечели голямата награда на конкурса Vivapiano през миналата година. Александър е вглъбен пианист, под чиито пръсти Шопен се лее с лекота и грация, а иначе по професия е електроинженер. През есента на 2014 г. изнася при голям интерес и с голям успех концерт във Виена.

На заключителния галаконцерт, с който ще завърши Vivapiano 2015, на 26 април от 14 часа публиката ще се наслади на изпълненията на новите наградени и на изкуството на Ицко Финци, който гостува на „София квартет”. Любим на публиката с всичките си роли и с неизменната си цигулка, а сега и пиано, актьорът ще допълни настроението в залата, заедно с усмихнатите виртуози от „София квартет”. Те ще завършат пъстрата, слънчева картина на този конкурс.

Усмивки и прекрасна музика - на 22 април от 19 часа и на 26 април от 14 часа в зала „България”!

Билети на касата на Софийската филхармония в зала „България” и на ticketplus.bg!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна