Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Иванов: Знаем всеки един язовир в какво състояние е

| обновено на 20.04.15 в 09:47
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение преди време Държавната агенция по метрологичен и технически надзор да контролира нивата на язовирите, за да няма размиване на отговорности. Предстои решението да бъде прието в парламента.
 

Председателят на Комисията по околна среда и води в Народното събрание Станислав Иванов каза в предаването "Преди всички", че вероятно следващата седмица текстът ще влезе в пленарната зала за обсъждане и гласуване: В момента знаем абсолютно всяко едно съоръжение в какво състояние е и какво трябва да бъде предприето. Въпросът е законът да влезе в сила.

Според Иванов няма да е необходимо сериозно финансиране, за да се реализира контролът на язовирите: Не винаги всичко е въпрос и на финансиране. В момента имаме много институции, които са съпричастни с този проблем, но не всяка институция изпълнява задълженията си. Ще се създадат комисии, които ще се назначават със заповед на областните управители за установяване на техническото състояние на язовирите. Ще има срок, в който да се извършат тези дейности.

Цялото интервю със Станислав Иванов можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна