Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майката на пребитото дете в Търговище е задържана за 72 часа

| обновено на 04.05.15 в 17:55
Майката на пребитото на 30 април в Търговище двегодишно дете е задържана за 72 часа. Детето беше прието в тежко състояние в спешния център в града и по-късно преместено в болница "Света Марина“ във Варна.

Мога да кажа само, че по случая е образувано досъдебно производство по привличане като обвиняема майката на детето. Задържана е за срок от 72 часа и продължават действията по разследване, каза наблюдаващият прокурор Валентин Василев.

Той посочи, че травмите на детето са сериозни и уточни, че в такива случаи законът предвижда от две до десет години лишаване от свобода.

Състоянието на детето е стабилно, но все още критично, съобщиха от варненската болница. Момиченцето е в съзнание, но все още не се храни самостоятелно. Проф. Виолета Йотова, ръководител на детската клиника обясни: 
Има известно подобрение, което ни дава основание да гледаме с оптимизъм. Има повече фрактури, някои от които са стари и подлежат на допълнителна оценка. Ако преодолее критичния момент в състоянието, особено по отношение на коремната операция, при попадане в подходяща среда с подходящи за възрастта  грижи, прогнозата е отлична. То има хематоми, кръвоизливи в корема, и е оперирано преди да дойде в нашата болница.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени