Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Кухнята” отново в афиша на Младежкия театър - 40 години по-късно

БНР Новини
Сцена от спектакъла
Снимка: mlt.bg

Постановката по пиесата на британския драматург Арнълд Уескър е на Владимир Люцканов, а за първи път текстът оживява на сцената на Младежкия театър през 1973 година под режисурата на проф. Николай Люцканов.

В екипа на новата постановка са сценографите Венелин Шурелов и Елица Георгиева, авторът на костюмите Марина Янева и актьорите Красимир Недев, Александър Хаджиангелов, Светослав Добрев, Деян Георгиев, Деян Цвятков, Петър Дочев, Симеон Дамянов, Никола Стоянов, Юлиян Петров, Вихър Стойчев, Стефан Мавродиев, Николай Луканов, Явор Спасов, Мартин Смочевски, Искра Донова, Койна Русева, Ангелина Славова, Ния Кръстева, Мариана Миланова, Гергана Христова, Кристина Янева, Ярослава Павлова, Зорница Маринкова, Рая Пеева, Веселина Конакчийска и Мая Бабурска.

С това представление Младежкият театър поставя начало на новата си програма „Re”, с която ще отбележи 70-ата годишнина от създаването си.

Първите, предпремиерни, срещи на спектакъла с публиката са в четвъртък и петък (7 и 8 май) на голямата сцена в Младежкия театър „Николай Бинев”. Официалната премиера на „Кухнята” ще се състои през юни като част от програмата на Международния театрален фестивал „Варненско лято”, а след това представлението ще гостува и на публиката в Сливен и Пловдив.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна