Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отчетът за първото тримесечие на КТБ е изпратен в прокуратурата

| обновено на 18.05.15 в 12:04
Снимка: БГНЕС

Отчетът за първото тримесечие на Корпоративна търговска банка (КТБ) и списъкът с предсрочно изискуемите кредити са изпратени в прокуратурата. Това става ясно от седмичния доклад на синдиците, публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете.

Продължава работата им по обявяване за недействителни на цесии и прихващания, направени след отнемане на лиценза на банката.

Припомняме, че в отчета за първото тримесечие на Корпоративна търговска банка, публикуван на сайта на Фондовата борса, пише, че 99 процента от кредитния портфейл на банката е класифициран като "нередовен", а лошите кредити са над 4,9 млрд. лева.

В доклада по дейността си синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев са написали, че заверено копие на неконсолидирания отчет за първото тримесечие е изпратено в Софийска градска прокуратура. Там е изпратен и списъкът с длъжниците на КТБ, чиито кредити са предсрочно изискуеми поради необслужване.

Без да бъдат обявявани имената на длъжниците, става ясно, че синдиците продължават и работата си с частни съдебни изпълнители за принудително събиране на банкови обезпечения.

От доклада на синдиците се вижда, че продължава образуването и воденето на съдебни действия по производства по несъстоятелност.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна