Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Иван Стоянов: Целта ни е здравният работник да се промени и да не се държи зле с болните

Снимка: БГНЕС

Има проблеми в спешните отделения. Лекарите и болничната администрация се опитват да решат. Проверките са редовни и планово организирани. Това каза за "Хоризонт“ директорът на русенската болница д-р Иван Стоянов, който се дегизира като просяк, за да провери как работят колегите му. Според една от версиите той се е появил с просешки дрехи и перука пред входа на болницата в Русе. Позвънил е на вратата на спешния център, където се е показала сестра. Той е изразил симптоми на инфаркт, а медицинският работник на няколко пъти го е оставил да чака отпред, без да му обърне внимание и помогне.

Д-р Стоянов обясни, че публикуваните истории за случилото се различават от действителността. Той не е бил с просешки дрехи и перука, а болничният персонал са го познали, защото работи от 35 години в болницата и обясни: В Спешното отделение има проблеми, които ние се опитваме да решим по най-правилния начин. Целта е здравният работник да се промени и да разбере, че поведението му е неправилно. Не може при лошо поведение към болен да няма административна мярка към медицинския персонал.

Големият отзвук на "шпионската акция“ д-р Стоянов си обяснява с желанието на хората, които искат добро отношение: Хората искат да получат добра медицинска помощ, да са спокойни и да вярват на лекарите. Ние сме тръгнали по пътя и ние ще им го дадем.


Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна