Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлиан Мирков e новият шеф на Свиленградската митница

| обновено на 01.06.15 в 13:32

Със заповед на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов от днес за началник на Свиленградската митница е назначен Юлиан Мирков. Досега той е работил като заместник-началник на Столичната митница.

Юлиан Мирков е завършил УНСС, образователно-квалификационна степен магистър, специалност "Стопанска логистика". Работи в митническата администрация от 2004 година. От 2009 година е началник на отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Столична. Преди това е бил началник на отдел "Митническо разследване и разузнаване" в Регионална митническа дирекция София и началник сектор "Разузнаване". От 2013 година е заместник-началник на Митница Столична.

След възникналата криза на граничния пункт "Капитан Андреево" през миналата седмица, след образувалите се 20-километрови опашки от ТИР-ове, пунктът се оглавяваше лично от Ваньо Танов. За това време бяха монтирани камери, които записват номерата на камионите, и беше въведена нова компютърна система, която автоматично измерва теглото на автомобилите и начислява допълнителните такси.

От тази сутрин заплащането на пътни и винетни такси за товарни автомобили се извършва само чрез ПОС терминал с дебитни и кредитни карти. Промяната се въвежда, за да се ускори процесът на обработка на товарните превози. Таксите за автомобили с чуждестранна регистрация ще се събират в евро, а за тези с българска регистрация - в лева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна