Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сотир Цацаров: Личен мотив стои зад убийството в Борисовата градина

Снимка: БГНЕС

Основните версии за убийството на 16-годишния Георги в столичната Борисова градина са свързани с лични мотиви, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

Всякакви коментари за момента само ще навредят на разследването. Можете да бъдете сигурни, че се работи с изключително голям капацитет и се работи с най-доброто, с което разполага и МВР, и прокуратурата. Всеки може да мине оттам в 12.00 часа. Освен всичко друго, е въпрос на мотив дали мотивът е хулигански, дали мотивът в крайна сметка е личен. Затова нека да не генерализираме проблема от гледна точка на това, че всеки може да мине.

Цацаров подчерта, че предпочита в момента да не дава каквито и да е коментари по случая:

Защото от опит прекрасно зная, че всякакви коментари, направени от главен прокурор, от главен секретар на МВР или от който и да е друг, на практика само затрудняват работата на хората, които и в момента работят. Не са спирали и през нощта. Тези, които ще свършат работа, няма да сме, повтарям го за втори път, нито вие, вие си вършите работата, но няма да съм аз. Знам много добре какво означава намеса в разследването. Те трябва да бъдат оставени на спокойствие.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна