Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Симеонов: Увеличението на цената на тока е направено без оценка на въздействието върху фирмите

БТПП отбелязва 120-ата си годишнина с международен бизнес форум

| обновено на 24.06.15 в 09:36
Снимка: БГНЕС

Българската търговско-промишлена палата ще отбележи 120-ата си годишнина с международен бизнес форум, посветен на ролята на бизнес организациите в подкрепа на предприемачеството. Фокус на дискусиите ще бъдат малките и средни предприятия, икономическият растеж, както и международното сътрудничество на ниво бизнес организации. Участниците ще разискват и перспективите пред българската икономика, инвестиции и финансова стабилност. Форумът ще протече с участието на президента Росен Плевнелиев и президентите Георги Първанов и Петър Стоянов. Участие са потвърдили и представители на Международната организация на труда, Международната организация на работодателите, Световната федерация на търговските палати, както и министри, депутати и представители на Дипломатическия корпус. 

Българската търговско-промишлена палата е най-старата бизнес организация в страната, създадена през 1895 година.

Все още сме в дълг към предприемачите за улесняване на процедурата по напускане на бизнеса. Тя трябва да бъде прозрачна, но не толкова бавна и скъпа. Не е важно колко фирми се закриват, а какво е съотношението между откриваните и закриваните фирми, заяви в интервю за "Хоризонт" председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Той коментира, че предложението на КЕВР за увеличението на цената на тока е направено без оценка на въздействието върху фирмите и призова за прозрачност и предсказуемост в действията на регулатора.

В противен случай бизнесът е готов на ответни действия, предупреди Симеонов:

Някои фирми вече са подали, съгласно Кодекса на труда, предупреждения в службите по заетостта за предстоящи масови уволнения. Не бива да се стига до това.

Интервю с председателя на БТПП можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна