Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Билд-репортери под прикритие на "Златни пясъци"

В разгара на туристическия сезон практика на германските туроператори е да изпращат инспектори в курортите, в които има силно присъствие на германски туристи. Те следят за качеството на предлаганите местни услуги и дали те отговарят на германските стандарти. Много често към инспекторите се присъединяват и репортери от водещи вестници, които след това предупреждават за "подводните камъни" на местното гостоприемство.

Разлика в цените, от които ти настръхва косата, пише в днешния брой на "Билд цайтунг" в репортажа си един от репортерите, посетил Варна и "Златни пясъци". Направеният от него експеримент за разликата в цените на таксиметровите услуги по Българското Черноморие остават съвършено непонятни за германските граждани. Разстоянието от 25 км от летище Варна до определен хотел в "Златни пясъци", изминат с три различни таксита, му струва от 49 лева до 245 лева.

25-те километра могат да ви излязат златни, предупреждава той от страниците на най-тиражния всекидневник сънародниците си, които смятат да летуват в България. Германските туристи са предупреждупредени при необходимост да вземат такси от хотела, като се пазарят предварително за цената му.

А курортните инспектори предупреждават да се правят снимки със скандалните ситуации, които да се изпращат на туристическите агенции, предлагащи България като дестинация, или да се пускат в социалните мрежи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени