Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Едното платно на път Е-79 в Кресненското дефиле е блокирано от свлачище

| обновено на 03.08.15 в 19:27
Снимка: Радио ВИДИН

Активирало се свлачище затвори  едното платно на  главен  път Е-79, в близост до  дългия тунел на Кресненското дефиле.

Проливни дъждове са най-вероятната причина за свличането на земна и скална маса. Инцидентът е станал около 18:00 часа, потвърди началникът на КАТ-Пътна полиция в Благоевград Димо Чобанов.

Заради дъжда едното платно е покрито със свлачището. Уведомено е Пътно управление. Съответно и пътноподдържащата фирма, за да може да отстранят своевременно нещата. Колегите са там на място. Няма пострадали за наша радост. Платното в посока Сандански е затрупано и колегите пропускат регулярно движението, за да може да не затворим изцяло дефилето, обясни Чобанов.

Участъкът на свлачището се регулира от служители на областно пътно управление, като е въведена и временна сигнализация с пътни знаци.

Остават временното изменение на  движението и ограничения на скоростта в друг район на пътя, където на 7 март свлачище затрупа изцяло пътното платно. Наложи се отсичане на ската с машини. Въпреки че работата по обезопасяване на участъка отдавна е приключила, движението се извършва по обиколен маршрут, което затруднява трафика.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна